?>

Krizde markalaştı, dünyaya deri ürünleri ihraç ediyor

Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı 2000’li yıllardan sonra kapanan birçok işletmenin aksine, deri sektöründe markalaşmaya giden denizlili girişimci, ihracatla büyüyerek onlarca kişiye istihdam sağladı.

Ekonomi - 2 gün önce

Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı 2000’li yıllardan sonra kapanan birçok işletmenin aksine, deri sektöründe markalaşmaya giden Denizlili girişimci, ihracatla büyüyerek onlarca kişiye istihdam sağladı. Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi, 1980’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’nin deri konfeksiyon üretim merkezlerinden biriydi. Ancak 2000’li yılların başında sektör peş peşe gelen ekonomik krizlerle sarsıldı, birçok işletme kepenk indirdi. Bu zor dönemde, Suçatı’da deri mont üretimi yapan Halil İbrahim Şahan da krizden nasibini aldı. Ancak O, çoğu meslektaşının aksine üretimi durdurmak yerine, radikal bir karar alarak markalaşma yoluna gitti. Oluşturduğu markala yola çıkan Şahan, ürünlerini dijital kanallar üzerinden pazarlamaya başladı. Kısa sürede İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeden sipariş aldı. Bugün 30’a yakın kişiye istihdam sağlayan şirket, hakiki kuzu derisinden ürettiği mont, ceket, etek, pantolon ve yelekleri Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiyor. "El emeği ve kaliteyle fark attık"

Markalaşma sürecinde kalite ve el işçiliğinden taviz vermeyen girişimci Şahan, ürünlerinin büyük bölümünü kendilerinin tasarladığını söyledi. Her bir parçanın hakiki deri ve el emeğiyle üretildiğini anlatan Şahan, "İnternetten satış modellerinin gelişmesiyle sektör artık krizlere karşı daha dayanıklı hale geldi" dedi. Teknolojinin her alanda etkisini artırdığına dikkat çeken Şahan, deri giyim üretiminin yapay zekadan etkilenmeyecek alanlardan biri olduğunu savunarak, "Yaptığımız iş yoğun el emeği ve insan dikkati gerektiriyor. Bu yüzden işimizin geleceğinden endişe duymuyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

İlgili Haberler

Ofis Yem, EBRD ile 25 milyon Euro’luk kredi anlaşmasına imza attı

10:19 - Ekonomi

KARDEMİR, Cezayir’e 11,8 milyon avroluk ray ihracatı gerçekleştirecek

10:06 - Ekonomi

Binance TR Teknolojide Kadın Akademisi İzmir’de 200 kadınla buluştu

09:41 - Ekonomi

Kütahya’da "İş bulmak mı, iş kurmak mı?" konferansı

09:41 - Ekonomi

GEKA’dan Aydın sanayisinde yeşil ve dijital dönüşüm için iş birliği hamlesi

09:31 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi