?>

KUDAKA’dan Erzurum’da milli teknoloji hamlesi

Sanayi ve teknoloji bakanlığı kalkınma ajansları genel müdürlüğü koordinasyonunda kuzeydoğu anadolu kalkınma ajansı (kudaka) tarafından yürütülen cazibe merkezlerini destekleme programı (cmdp) kapsamında destek almaya hak kazanan “erzurum milli teknoloji atölyeleri” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Ekonomi - 3 ay önce

Ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında destek almaya hak kazanan “Erzurum Milli Teknoloji Atölyeleri” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleşen imza törenine; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu ve projeden sorumlu kurum yetkilileri katıldı.

Atatürk Üniversitesi’nin koordinasyonunda TÜBİTAK, Ata Teknokent ve Marmara Teknokent işbirliğiyle teknoloji ve inovasyon alanında araştırmacıları desteklemeyi amaçlayan “Erzurum Milli Teknoloji Atölyeleri” projesi çerçevesinde bölgedeki lisans, lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin yenilikçi projeler geliştirmesi ve TEKNOFEST gibi ulusal teknoloji yarışmalarına katılım sağlamaları için bir platform oluşturulacak. Ayrıca, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gözlem ve eğitim faaliyetleriyle teknoloji farkındalığının arttırılarak bölge kalkınmasına katkı sağlanması planlanıyor.

Proje kapsamında, yılda bin ortaöğretim öğrencisine eğitim verilmesi, 300 öğrencinin atölyelerde yarışma hazırlıklarına katılması, hazırlanan projelerle ulusal ve uluslararası düzeyde 50 ekiple yarışmalara katılım sağlanması, yürütülecek tanıtım faaliyetleriyle teknolojiye meraklı gençlerle üniversite dünyasının bir araya getirilmesi, hazırlanan orijinal tasarımlarla yılda 10 farklı model ve 5 patent başvurusu ve patenler sonucunda ticari ürünlerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Öğrencilerin birlikte çalışıp projeler üretebileceği alanlar tasarlanacak

Projede yürütülecek faaliyetler sonrasında Erzurum’daki lisans ve lisansüstü öğrencilerin Ar-Ge proje fikirlerini hayata geçirebileceği, milli teknoloji ekosistemini güçlendirecek, inovasyon altyapısını destekleyecek güvenli ve donanımlı bir merkez kurulacak.

Toplam bütçesi yaklaşık 23 milyon TL olan ve 20 milyon TL’si KUDAKA tarafından finanse edilecek projenin tamamlanması ile birlikte Erzurum’da milli teknoloji ekosisteminin güçlendirilmesine yönelik adımların atılması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Turkcell, BOTAŞ fiber altyapı ihalesini kazandı

22:32 - Ekonomi

Yapı denetim firmaları ETSO’da bir araya geldi

18:29 - Ekonomi

167 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji yatırımı hizmete açıldı

17:10 - Ekonomi

Milyonluk tekneler Başkent’te görücüye çıktı

16:45 - Ekonomi

Devlet destekli traktörler çiftçilere törenle teslim edildi

16:40 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş