?>

‘Küfürlü konuşmayın’ diye uyardı, gözünden oldu

ADANA'DA BİR DOLMUŞ ŞOFÖRÜ, DURAKTA KÜFÜRLÜ KONUŞAN ÇAYCIYI UYARDIĞI İÇİN ÖNCE DARP EDİLDİ ARDINDAN DURAKTAKİ YÖNETİCİ TARAFINDAN KIRIK ÇAY BARDAĞIYLA SOL GÖZÜNE VURULUP KÖR KALDI.

Asayiş - 4 ay önce

Adana’da bir dolmuş şoförü, durakta küfürlü konuşan çaycıyı uyardığı için önce darp edildi ardından duraktaki yönetici tarafından kırık çay bardağıyla sol gözüne vurulup kör kaldı. Şoför, 2 yıldır süren mahkemeye rağmen saldırganın tutuklanmamasına tepki gösterdi.

Olay, geçtiğimiz 17 Şubat 2024’te merkez Seyhan ilçesi’ne bağlı Yeşiloba Mahallesi’ndeki bir dolmuş durağında meydana geldi. İddiaya göre, şoför Serkan Tecirli (46), sefer dönüşü durağa geldiği sırada çaycı M.A.’nın küfürlü konuşmasından rahatsız olup M.A.’yı uyardı. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıktı ve kooperatif yöneticilerinden M. Y. (45), Tecirli’ye tekme ve yumrukla saldırdı. Diğer şoförlerin araya girmesiyle kavga sonlandırıldı.

Çay bardağıyla gözüne vurdu

Kavgadan bir süre sonra Tecirli, çay içen M.Y.’nin yanına konuşmak için gitti. Bu sırada M.Y., elindeki çay bardağıyla Tecirli’nin önce başına vurdu ardından da kırılan bardakla Tecirli’yi sol gözünden yaraladı. Aldığı darbeyle sersemleyen Tecirli, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Bu anlar ise duraktaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Serkan Tecirli, M.Y.’den şikayetçi oldu.

Olaydan sonra ifade veren M.Y., "Üzerime gelip, bana saldırınca elimdeki bardakla ona vurdum. Arbede sırasında bardak yüzüne geldi. Bardağın kırık olduğunu bilmiyordum, isteyerek yapmadım" dedi. Adliyeye sevk edilen M.Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tecirli ise yapılan müdahale ve çeşitli tedavilere rağmen sol gözünün görme kabiliyetini kaybetti.

Dava açıldı

Olayla ilgili Adana 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın, 2 Ekim 2025’te görülen 2’nci duruşmasında M.Y., Serkan Tecirli’nin kendisine küfredip, saldırdığını söyledi. Tanıklardan 2’si Tecirli’nin küfretmediğini belirtirken, M.A. ise Tecirli’nin M.Y.’ye küfredip, saldırdığını söyledi. Savcılık, sanık M.Y.’nin ‘Kasten yaralama’ suçu ve ‘Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’, ‘Duyulardan veya organlardan birinin işlevini yitirmesi’ maddelerinden cezalandırılmasını istedi. Duruşma 10 Mart 2026 tarihine ertelendi.

"Uyardım, gözümden oldum"

Yaşadıklarını gazetecilere anlatan Serkan Tecirli, "Önce çay bardağıyla alnıma, sonrada gözüme vurup beni kör bıraktı. Bu şahıs 5 ay boyunca saklandı, ifade dahi vermedi. 5.ayın sonunda avukatıyla gidip ifade verdi ve serbest bırakıldı. Görüntüler ortada. Sokakta çocuklar dahi birbirlerine küfür etse, onlara bile güzel konuşun diye uyarılarda bulunuyorum ancak ben uyardım, gözümden oldum" ifadelerini kullandı.

Şuanda çalışamadığını ve saldırganın ceza almasını istediğini belirten Tecirli, "Beni kör bıraktı ve ceza almadı. İçimde hırs birikiyor. Şuanda eve hapsolmuş durumdayım, çıkamıyorum dışarı. Ekonomik özgürlüğüm tamamen bitti, şoförlük yapmam imkansız, beni kısıtladılar" diye konuştu.

Anne Keziban Tecirli ise, evladını kör bırakan saldırıyı yapan şahsın tutuklanıp hak ettiği cezayı çekmesini istediğini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

MARMARİS’TE FIRTINA’NIN ETKİLERİ SÜRÜYOR

2026-01-30 13:00 - Marmaris

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

BAŞKAN MANDALİNCİ’DEN PINARLIBELEN VE GÖKPINAR’A SAHA ZİYARETİ

2026-01-30 15:50 - Genel

Şarkıcı Fatih Ürek hayatını kaybetti

2026-01-30 20:57 - Asayiş

MUĞLA GENELİ YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

2026-01-30 15:04 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI CENGİZHAN GÜNGÖR'' MUĞLA'DA SU KRİZİ YOK YÖNETİM KRİZİ VAR''

2026-01-30 15:08 - Genel

İlgili Haberler

Sinop’ta kamyon sürücüsü direksiyon başında fenalaştı: 1 yaralı

15:51 - Asayiş

Ağ ile avlanma yasağına uymayan 3 şahsı jandarma yakaladı

15:52 - Asayiş

Depo yangını ekipleri alarma geçirdi

15:42 - Asayiş

Ordu’nun 5 aylık asayiş raporu: Aranması bulunan 3 bin 900 şüpheli yakalandı

15:43 - Asayiş

Karaköprü’de aranan şahıs yakalandı

15:45 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem