?>

Kula’da ulaşım konforu için 8 bin tonluk asfalt çalışması

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KULA İLÇESİNDE ULAŞIM GÜVENLİĞİNİ VE KONFORUNU ARTIRMAK AMACIYLA YÜRÜTTÜĞÜ SICAK ASFALT ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR. FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YOL YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, D-300 KARAYOLUNA PARALEL GÜZERGAHTA YER ALAN ESKİ OTOGAR KAVŞAĞI İLE AYAKKABICILAR SİTESİ ARASINDAKİ BİN 700 METRELİK HAT ÜZERİNDE KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Genel - 3 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesinde ulaşım güvenliğini ve konforunu artırmak amacıyla yürüttüğü sıcak asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, D-300 karayoluna paralel güzergahta yer alan Eski Otogar Kavşağı ile Ayakkabıcılar Sitesi arasındaki bin 700 metrelik hat üzerinde kapsamlı bir çalışma başlattı. İlçenin trafik yükünü taşıyan önemli arterlerden biri olan bu güzergahta, yaklaşık 8 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Zemin hazırlıklarının ardından titizlikle sürdürülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki ulaşım altyapısı modern bir görünüme kavuşacak. Çalışmaların bitmesinin ardından ilçede bulunan diğer bozuk yollarda da asfaltlama çalışması gerçekleştirilecek. Hava şartlarının el verdiği ölçüde sıcak asfalt çalışmalarına devam edeceklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Ekiplerimiz plan kapsamında ilçelerimizde çalışmalarımıza devam ediyor. Hava şartları el verdiği ölçüde de sıcak asfalt çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın kullandıkları yolların konforunu artırmaya, seyahat güvenliği sağlamak öncelikli çalışmalarımız arasında. Kula ilçemizde devam eden sıcak asfalt çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından da ihtiyaç duyulan bölgelerde ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek" diye konuştu.

İlçedeki ulaşım yatırımlarını değerlendiren Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ise Büyükşehir Belediyesi ile eş güdümlü bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Dönmez, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ile yaptığımız planlamalar neticesinde; Orhan Acar Kavşağı’ndan Ayakkabıcılar Sitesi’ne kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik güzergahı sıcak asfalta kavuşturuyoruz. Ayrıca Ayakkabıcılar Sitesi ve Sanayi Sitesi bağlantı yollarında da benzer çalışmaları hayata geçireceğiz. Hedefimiz, kısa süre içerisinde yaklaşık 15 bin ton sıcak asfaltı Kula’nın yollarıyla buluşturarak hemşehrilerimize modern bir ulaşım imkanı sunmaktır" dedi.

Sahadaki teknik sürece dair bilgi veren Fen İşleri Dairesi Yol Yapım Şube Müdürü Mehmet Oral, bölgenin uzun süredir bu yatırıma ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Eski Otogar Kavşağı ile Ayakkabıcılar Sitesi arasındaki bin 700 metrelik hatta zemin ve asfalt serim işlemlerini koordineli bir şekilde yürütüyoruz. 8 bin tonluk bu çalışmanın ardından, program dahilindeki diğer bozuk yol kesimlerine de müdahale ederek Kula genelindeki yol ağını sağlamlaştıracağız"

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Trabzon’da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

22:43 - Genel

Konya’nın 31 ilçesinde bisiklet sürüş etkinliği düzenlendi

22:40 - Genel

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem