?>

Kula’da uyuşturucu ve aranan şahıslara yönelik operasyon

MANİSA’NIN KULA İLÇESİNDE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA UYUŞTURUCU MADDE KULLANAN VE BULUNDURAN ŞAHISLAR İLE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN KİŞİLERE YÖNELİK OPERASYONLAR DÜZENLENDİ. YAPILAN ÇALIŞMALARDA TOPLAM 18 ŞAHIS HAKKINDA İŞLEM YAPILIRKEN, 4 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

Asayiş - 1 ay önce

Manisa’nın Kula ilçesinde uyuşturucu ve aranan kişilere yönelik çalışmalarda 18 şahıs hakkında işlem yapılırken, 4 kişi tutuklandı.

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği uygulama ve denetimlerde toplam 10 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Yapılan çalışmalarda bonzai maddesi ile yakalanan L.D. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H.A., 6 adet uyuşturucu madde ile yakalanırken mahkemece serbest bırakıldı. 0,81 gram esrarla yakalanan M.A. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 4 gram metamfetamin ile yakalanan A.P. adli işlemlerinin ardından serbest kaldı. 0,33 gram bonzai maddesi ile yakalanan N.A. ve B.T. ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Y.K., 5 adet uyuşturucu hap ile, O.Y. ise 1 adet uyuşturucu hap ile yakalanırken işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. S.D. isimli şahıs da 21 adet uyuşturucu hap ile yakalanırken ifadesinin alınmasının ardından serbest kaldı. Aranan şahıslara yönelik çalışmalarda 4 kişi cezaevine gönderildi

Öte yandan çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda 8 kişi yakalandı.

T.D., "mala zarar verme" suçundan yakalanarak ifadesinin ardından serbest bırakıldı. R.G., "tehdit" suçundan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, B.K. ise "uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan ifadesinin alınmasının ardından serbest kaldı.

A.Ö. isimli şahıs, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma" suçundan hakkında bulunan 5 yıl 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle yakalanarak cezaevine gönderildi. S.Y. ve O.G.O., "Uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından haklarında bulunan 2 yıl hapis cezaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine teslim edildi. T.R. ise "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan hakkında bulunan 5 ay hapis cezası nedeniyle cezaevine gönderildi.

İlçede okul çevrelerine yönelik güvenlik uygulamaları da aralıksız devam ediyor. Okullarda polis ve bekçi görevlendirmeleri sürerken, okul çevrelerinde 24 saat esasına göre devriye faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Yapılan uygulamalarda ruhsatsız silah, bıçak, uyuşturucu madde ile kesici ve delici aletler ele geçirilirken, okul, cami ve kamu binaları çevresinde alkol kullandığı tespit edilen şahıslar hakkında idari para cezası uygulanarak gerekli adli işlemlerin yapıldığı öğrenildi.

Ekiplerin, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim ve operasyonlarını kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Aksaray’da villa bahçesindeki içki masasında cinayet: 1 ölü

03:30 - Asayiş

Kastamonu’da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

02:50 - Asayiş

Edirne polisinden şok uygulama

01:36 - Asayiş

Adana’da 1 kadın ve 2 erkek silahlı saldırıda hayatını kaybetti

01:22 - Asayiş

Van’da trafik kazası: 7 yaralı

01:16 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş