?>

Kumluca Orman İşletme Müdürü’nden vatandaşlara dikkat ve tedbir çağrısı

Kumluca orman işletme müdürü cengiz okudan, haziran, temmuz ve eylül aylarında orman yangınları açısından üç tehlikeli sıcak hava dalgası yaşandığını belirterek vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Gündem - 8 saat önce

Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında orman yangınları açısından üç tehlikeli sıcak hava dalgası yaşandığını belirterek vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riski yeniden gündeme geldi. Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, özellikle yaz aylarında ilçede "üç farklı sıcak hava dalgası" yaşandığını ve bu dönemlerin yangın riski açısından kritik önemde olduğunu söyledi. Okudan yaptığı açıklamada, vatandaşları belediye hoparlörleri, cami ezan sistemi, yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden sürekli uyardıklarını ifade ederek, orman yangınlarının büyük felaketlere yol açmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Cengiz Okudan, Haziran ayında yaşanan ilk sıcak hava dalgasında vatandaşların aniden artan sıcaklıkları ciddiye almadığını ve bu nedenle büyük yangınların yaşanabildiğini belirtti. Temmuz ayındaki ikinci dalgada ise vatandaşların daha dikkatli olmasına rağmen, kuru rüzgârların bitkileri kurutması nedeniyle yangınların daha hızlı yayıldığını söyledi.

En tehlikeli dönem olarak ise Eylül ayını işaret eden Okudan, bu dönemde bitki örtüsünün tamamen kurumuş olduğunu, rüzgârların yön değiştirdiğini ve tarımsal faaliyetlerin yeniden başladığını hatırlatarak, en küçük kıvılcımın bile büyük yangınlara neden olabileceğini ifade etti.

Orman yangınlarıyla mücadelede ilçede 2 gözetleme kulesi, 10 farklı noktada konuşlandırılmış yangın söndürme ekibi, 10 arazöz, 3 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 tır, 1 JCB kepçe ve Mavikent Mahallesi’nde konuşlu yangın söndürme helikopteriyle hazır beklediklerini söyleyen Okudan, ayrıca Gazipaşa’da konuşlu İHA desteğiyle yangın gözlemleme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü’nün güçlü hava filosu ve teknik ekipmanları sayesinde Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede dünya sıralamasında üst sıralarda olduğunu hatırlatan Okudan, "Ancak bu imkanlara güvenip dikkatsiz davranmak büyük bir hatadır. Balıkesir ve İzmir yangınlarında da gördüğümüz gibi afet ve felaket güç dinlemez. Can ve mal kaybı yaşanmaması için vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması gerekiyor" diyerek uyarılarda bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

Vali Akbıyık, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi

2025-07-15 10:47 - Genel

MARMARİS'TE YANGINLARA KARŞI YOL KENARINDAKİ KURU OTLAR TEMİZLENDİ

2025-07-18 13:51 - Asayiş

Marmaris'te 22 düzensiz göçmen yakalandı

2025-07-15 13:49 - Asayiş

Marmaris'te Uyuşturucu Operasyonu

2025-07-16 12:29 - Asayiş

VALİ AKBIYIK'TAN SİGARA İZMARİTİ UYARISI

2025-07-14 16:42 - Asayiş

Muğla’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

2025-07-20 17:40 - Asayiş

Marmaris’te 11 düzensiz göçmen yakalandı

2025-07-17 09:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Ordu’da denizde hortum: O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı

22:10 - Gündem

Kuşadası’nda caretta caretta yumurtaları zarar görmemesi için taşındı

20:12 - Gündem

İstanbul’da haftanın ilk mesai gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

19:30 - Gündem

Elazığ’da nesli tükenmekte olan vaşak görüldü

19:33 - Gündem

Tavşanlı-Çavdarhisar karayolunda çalışmalar başladı

19:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Semaver yakarken hayatını kaybetti

15:55 - Asayiş

Kızılay'dan Yaz Aylarında Kan Bağışı Çağrısı

15:31 - İnsan

Elif Naz Köseoğlu, Avrupa’da Türkiye'yi Temsil Edecek

15:22 - Spor

3.2 Milyon TL Değerinde Kaçak Sigara Operasyonu

15:16 - Asayiş

Araç muayenesinde dijital dönüşüm

15:06 - Ekonomi