?>

Kuraklığın vurduğu Ula Göleti kurumak üzere

Ula göleti'nin su seviyesi son yılların en düşük seviyesine ulaştı.

Gündem - 1 yıl önce

Muğla’nın önemli piknik, yürüyüş ve bisiklet alanlarından birisi olan, çevresi çam ormanları ile kaplı Ula Göleti’nin su seviyesi son yılların en düşük seviyesine ulaştı. Gölette yer yer adacıklar oluşurken, göletin son durumu dron kamerası ile görüntülendi.

Muğla’nın Ula ilçesi sınırları içinde yer alan, günübirlik piknik alanı olarak yaz kış vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Ula Göleti’nde, kurak geçen bir yaz sezonu ve Eylül-Ekim aylarında yağış düşmemesi nedeniyle su seviyesi önemli ölçüde düştü.

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta ve çam ormanları ile çevrili alanda bulunan göletteki su seviyesinin gölet dipsavak seviyesine ulaşması nedeniyle su üstü bisikletler ve yüzer iskeleler tamamen toprak üstünde kaldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, bölgede ciddi bir kuraklığın söz konusu olduğunu belirterek, "Ortalama sıcaklıklarda dünya genelinde endüstri öncesi 1850-1900 dönemine göre 1.6 derecelik bir artış yaşanmıştı. 1 Ekim itibarıyla başlayan 2025 su yılında da benzer etkiler ile karşı karşıya kalmayı bekliyoruz. Dünya genelinde özellikle kıtaların orta kesimlerine ve kıyı kesimlerine doğru iklimsel ekstremlerin etkilerini yaşayarak görüyoruz. Ülkemizde de yaz aylarındaki ekstrem sıcaklıklar sonucu kıyılarımızda 30 derecenin üzerinde deniz suyu sıcaklıkları ile karşı karşıyaydık. Bunların etkisi olarak bu bölgede özellikle Güneybatı Akdeniz bölgesinde şu an için ciddi bir kuraklık etkisi söz konusu. Son birkaç aydır bu bölge ciddi bir yağış almadı. İki aydır tek damla yağış düşmedi desek yeridir. Bulunduğumuz bu coğrafyadaki barajların birçoğu kurumuş durumda ya da kuruma eğiliminde. Özellikle Bodrum Mumcular ve Milas Geyik Barajı’nda su kalmamıştı. Bulunduğumuz gölet ise Ula Göleti. Ula Göleti küçük bir gölet olmasına rağmen bu bölgedeki kuraklığın en önemli göstergelerinden biri. Su seviyesi dip seviyede. Seyir terasları, iskelelerin tamamı tabana oturmuş durumda" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

HALFETİ: HALİL İLE FATMA’NIN EFSANESİYLE DOLAŞAN KAYIP KENT

2024-10-23 13:06 - Gezi

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

Okan Buruk’un 12. derbisi

2024-10-25 11:04 - Spor

İlgili Haberler

İnegöl’de rüzgarın etkisiyle ağaç devrildi

00:15 - Gündem

Meteoroloji uyardı, Tekirdağ’da kuvvetli yağış etkili oldu

23:56 - Gündem

İstanbul Anadolu Yakası’nda kar yağışı etkili oluyor

23:27 - Gündem

Sinop’ta kar ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime ara

22:44 - Gündem

Artvin’de heyelan: Borçka-Hopa karayolu ulaşıma kapandı

21:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş

Kargo kutusundan muz çıktı: 127 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

12:40 - Asayiş

Damda kar temizlerken düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

12:37 - Asayiş