?>

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

Elazığ'da besicilik ve kasaplık yapan Şenol Çopur, Kurban Bayramı'nda artan el ve parmak kesilme vakalarına karşı acemi kasapları uyardı. Çopur, keskin ve kaliteli bıçakların yanı sıra, özellikle kesilmez eldiven kullanımının hayati önem taşıdığını belirtti.

İnsan - 2 ay önce

Elazığ’da besicilik ve kasaplık yapan Şenol Çopur, Kurban Bayramında yaşanan el ve parmak kesilmesi gibi kazalara karşı acemi kasapları uyardı. Çopur, kaliteli bıçak ve kesilmez eldiven kullanımının hayati önem taşıdığını belirtti.

Elazığ’da besi çiftliği ve kasap işletmeciliği yapan Şenol Çopur, Kurban Bayramı öncesi acemi kasaplara önemli uyarılarda bulundu. Çopur, bayram dönemlerinde hastanelerin el, kol ve parmak kesilmesi gibi kazalarla dolduğunu belirterek, bu tür durumların önüne geçilmesi için kesilmez eldiven kullanımının hayati önem taşıdığını söyledi.

Koruyucu ekipmanların önemini göstermek isteyen Çopur, eline taktığı kesilmez eldiveni bıçakla test etti. Ardından 5 litrelik su dolu bidonu ve kalın kağıtları keskin bıçağıyla kolayca kesti. O anlar ise kameraya yansıdı. "Çok büyük riskten, tehlikeden koruyor"

Kurban kesimi sırasında yaşanabilecek kazalara karşı vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulunan Şenol Çopur, ’’Çoğu bayramda maalesef izlediğimiz, el kesme, bacak kesme ve kol kesme gibi olayların yaşanmaması için herkesin dikkatli olmasını isterim. Kurbanlarınıza eziyet etmeden kesiniz. Ayrıca bıçak çok önemlidir, onları itina ile seçin. Kesilmez eldivenlerimiz var. Muhakkak acemi kasaplar, bu eldiveni ellerine taksınlar. Çok büyük riskten, tehlikeden koruyor. Milletin Kurban Bayramı’nda çok dikkat etmesi gereken hususlardan bir tanesi el kesimi. Hastanelerin çoğunda el kesimi, parmak kopması vakası ile doluyor. Lütfen şunlara dikkat edin, muhakkak bir çift kesilmez eldivenlerden yanınızda bulundurun. Eldivenler çok pahalı da değil ve kaliteli bıçaklar seçin. Hayvanlara eziyet etmeyecek bir şekilde olacak. Herkese kazasız, belasız bayramlar dilerim" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Muğla Dijital Dönüşümde Vites Yükseltti

2025-05-30 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hasan Fehmi Kinay’dan Şehit Aileleri Derneği’ne ziyaret

21:05 - İnsan

Bursa’da bir hayırsever 30 ton patatesi ücretsiz dağıttı

21:06 - İnsan

Termometreler 40 dereceyi gösterdi, vatandaşlar gölgeliklerde vakit geçirdi

19:38 - İnsan

Hamarat Eller Kadın Platformu 39 kadını iş sahibi yaptı

19:05 - İnsan

2. Çocuk Eğitim Merkezi, kapılarını açtı

17:58 - İnsan

Günün Manşetleri

Kaçak Elektrik Operasyonu

16:04 - Genel

Yanan Orman Arazilerinin Akıbeti Tartışılıyor

15:47 - İnsan

Celal Kuzu, Türkiye üçüncüsü oldu

15:19 - Spor

Ailesini Katleden İtfaiye Erinin Cenazesi Gizlice Defnedildi

15:14 - Asayiş

Üreticilere zeytin sineği uyarısı

15:07 - Genel