?>

Kurban etinin hemen tüketilmesi lezzeti azaltıyor

Kurban etinin hemen tüketilmesi lezzeti azaltıyor

İnsan - 2 ay önce

Kilis’te 40 yıldır kasaplık yapan İzzet Canözer, kurban etinin hem sağlıklı hem de lezzetli olması için dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kilis’te 40 yıldır kasaplık yapan İzzet Canözer, kurban etinin kesildikten sonra en az 4-5 saat dinlendirilmesi ve ardından bir gece buzdolabında bekletilmesi gerektiğini belirtti. Canözer, bu yöntemin hem etin lezzetini artırdığını hem de sağlıklı tüketim için önemli olduğunu vurguladı. ‘’Etin kendi suyunu çekmesi ve içindeki zararlı hücrelerin ölmesi sağlanır"

Kurban kesiminin ardından etin hemen işlenmemesi gerektiğini belirten Canözer, "Etin kesildikten sonra en az 4-5 saat serin bir ortamda üzeri beyaz bir bezle örtülerek dinlendirilmesi gerekir. Bu süreçte etin kendi suyunu çekmesi ve içindeki zararlı hücrelerin ölmesi sağlanır" dedi. ‘’Hem pişirmede hem de sindirimde avantaj sağlar"

Canözer, dinlenme sürecinin ardından etin buzdolabında bir gece bekletilmesini önererek, "Et soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlenirse daha sağlıklı olur ve hem pişirmede hem de sindirimde avantaj sağlar" ifadelerini kullandı. ‘’Kıyma şişe saplandığında dağılmaz, piştiğinde sert olmaz"

Ayrıca kurban etinin işlenmesiyle ilgili de tavsiyelerde bulunan Kasap Ustası Canözer "En az 4-5 saat etin bıçak görmemesi gerekir. Daha sonra kemiğinden ayırıp parçaları düzenli bir şekilde yerleştirmek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sonuç verir. Böylece kıyma şişe saplandığında dağılmaz, piştiğinde sert olmaz" şeklinde konuştu.

Etin, yatay şekilde tepside dinlendirilmesinin de faydalı olduğunu belirten Canözer, "Bu yöntem, etin hem şeklinin korunmasını sağlar hem de lezzetini artırır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

İlgili Haberler

Karabük’teki yangın Ankara karayoluna indi

22:14 - İnsan

Van’daki STK’lardan "Gazze" çağrısı

20:51 - İnsan

Kırıkkale Valisi Makas’tan pazarcı esnafına ziyaret

20:21 - İnsan

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yaya güvenliği endişesi

20:19 - İnsan

Kırıkkale Üniversitesi merkez kampüsün adı "Şehitler Kampüsü" oldu

20:00 - İnsan

Günün Manşetleri

Uçağın kargo bölümüne verdiği evcil hayvanlarını teslim alınca çılgına döndü

15:45 - Asayiş

Uzmanlardan Yaz Sıcağında Beslenme Uyarısı

15:24 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları'nın Kıbrıs Etabı Tamamlandı

14:20 - Spor

İki arkadaş oyuncak alma hayaliyle su satıyor

14:10 - İnsan

Sanayicilerden Faiz İndirimi Kararına Tam Destek

13:39 - Ekonomi