?>

Kurduğu modern meyve bahçesinde teknolojinin imkanlarını kullanıyor

Erzincan binali yıldırım üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi dekan yardımcısı doç. Dr. Hasan kılıngün, erzincan’da kurduğu modern meyve bahçesiyle tarım sektöründe teknoloji kullanımının önemine dikkat çekiyor.

Gündem - 4 gün önce

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Kılıngün, Erzincan’da kurduğu modern meyve bahçesiyle tarım sektöründe teknoloji kullanımının önemine dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Hasan Kılıngün, merkeze bağlı Yaylabaşı beldesinde 16 dekar alanda ceviz ağırlıklı kurduğu meyve bahçesinde teknolojinin imkanlarını kullanıyor.

Dedelerinden aldığı tarımsal kültüre modern bir anlayış getiren Akademisyen Kılıngün, sertifikalı fidanlarla kurduğu bahçede, sulamayı güneş enerjisi panellerinden sağladığı yenilenebilir enerji ile otomasyon şeklinde uyguladığını kaydetti. Bölgede ayı ve domuz kaynaklı zararlardan korunmak için bahçenin etrafını çitlerle çeviren Kılıngün, hayvanlara zarar vermeyecek şekilde elektrik yüklenen teller ile yabani hayvanların bahçeye girmelerini engellediğini belirtti.

Tarımda bilginin büyük önem taşıdığını ve tüm uygulamaların uzman kişilerden alınacak teknik bilgiler ışığında yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Hasan Kılıngün, bahçesine güneş enerjisi ile çalışan yılan ve fare kovucular yerleştirdi. Yine akreplere de karşı da önlem alan Kılıngün, bahçe içerisindeki bağ evi ve çitleri de mavi ve beyaza boyadı.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, meyveciliğe yatırım yapan Doç. Dr. Hasan Kılıngün’ün bahçesinde incelemelerde bulundu.

Bahçede incelemelerde bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, toplum olarak herkesin tarımla olan bağlantısına dikkat çekti. Tarımsal üretimin sürekli kendini yenilediğini, tarımsal teknolojinin büyük bir hızla geliştiğine dikkat çeken İl Müdürü Koçaker, tarımda teknoloji kullanımının verim ve kalite üzerinde büyük bir etki oluşturduğunu, kültürel işlemlerde büyük kolaylık sağlandığını, dayanıklı ürün yetiştirilmesi ile israf ve kayıpların asgari seviyeye düşürüldüğünü kaydetti. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde tarıma gönül vermiş bir akademisyenin gerçekleştirdiği uygulamalarla kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Koçaker, Erzincan tarım sektörünün yeniliklere açık çiftçilerle sürekli bir gelişim ve değişim yaşadığını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

MENESA EFNAN İÇİN MARMARİS ELELE

2025-05-27 15:43 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Mardin’de 800 üreticiye 4 bin arılı kovan dağıtıldı

23:57 - Gündem

Ankara’da kurban pazarında gece mesaisi

23:50 - Gündem

Kayseri’de otoyollarda bayram yoğunluğu

23:23 - Gündem

Çevre Haftası 81 ilde renkli etkinliklerle kutlandı

22:46 - Gündem

Kulu’da kenevir ekimi yapılan arazide inceleme

18:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş