?>

Küresel iş birliği ile mezunlara uluslararası kariyer fırsatı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜ, DÜNYANIN EN PRESTİJLİ MUHASEBE TOPLULUĞU OLAN ACCA İLE İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İMZALAYARAK KÜRESEL AKREDİTASYONA SAHİP ÜNİVERSİTELER ARASINA KATILDI.

Eğitim - 2 ay önce

İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü, dünyanın en prestijli muhasebe topluluğu olan ACCA ile iş birliği sözleşmesi imzalayarak küresel akreditasyona sahip üniversiteler arasına katıldı.

İstanbul Arel Üniversitesi ile ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü mezunları, 180 ülkede geçerli olan ACCA sertifikasyon sürecindeki temel sınavların üçte birinden muaf tutulacak. Mezunlara 180 ülkede kariyer fırsatı

Rektör Prof. Dr. Ersin Göse ve ACCA Türkiye Ülke Müdürü Seval Sir tarafından imzalanan işbirliği sözleşmesi, öğrencilere dünya çapında kariyer kapılarını aralıyor. Yapılan iş birliği sayesinde, Arel Üniversitesi Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü mezunları, 13 adet olan ACCA sınavlarının 4’ünden (yaklaşık 1/3) muaf sayılacaklar. Bu muafiyet hakkı, akredite müfredat kapsamında 2030 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Ayrıca, bölüme bakılmaksızın tüm Arel Üniversitesi öğrencileri, ACCA’nın sertifikasyon süreçlerindeki web sitesi kayıt ücretlerinde özel indirim avantajlarından yararlanabilecek. "Öğrencilerimiz mezun olmadan sektörden talep görüyor"

Muhasebe ve Finans Bölümü Başkanı Dr. Yasemin Acar Uğurlu, iş birliğinin İstanbul Finans Merkezi’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli sermayeye katkı sunacağını belirterek, "Öğrencilerimizin küresel bir marka olmaları için çalışıyoruz" dedi. İktisadi ve İdari Bilimler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Dirican ise müfredatın yapay zekâyla rekabet edebilecek düzeyde olduğunu vurgulayarak, "Yönetim, finans, muhasebe simülasyonları, TÜBİTAK projeleri ve Erasmus imkânlarıyla öğrencilerimizi iş deneyimli mezunlar olarak yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Akreditasyon süreçlerini titizlikle inceliyoruz"

ACCA Türkiye Ülke Müdürü Seval Sir, 1904’ten bu yana dünyanın en köklü ve en büyük muhasebe topluluğu olan ACCA’nın küresel birikimini Türk akademisi ile buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Dünyadaki başarılı modelleri Türkiye’ye entegre etmek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Sir, akreditasyon süreçlerinin titizlikle Londra merkezde incelendiğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

MARMARİS’TE FECİ KAZA BİR CAN ALDI

2026-04-23 10:57 - Marmaris

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

İlgili Haberler

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

19:27 - Eğitim

Eskişehir’de 24 Kasım İlkokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı

17:39 - Eğitim

Van’da hükümlü ve tutukluların yaptığı eserler sergilendi

17:15 - Eğitim

MSKÜ’lü genç mühendisler meslek yaşamlarına uğurlandı

17:09 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 binden fazla öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı

17:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Akrabalar arasında kavga: 3 gözaltı

17:18 - İnsan

Trump: "Petrol yüklü gemiler Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye başladı

16:25 - Siyaset

EGİAD ’Yaza Merhaba’ etkinliğinde buluştular

15:59 - Ekonomi

Basın İlan Kurumundan yerel medyaya güçlü destek

15:48 - Genel

Bakan Şimşek: "Sanayi üretimi nisanda yıllık yüzde 6 arttı"

15:23 - Ekonomi