?>

Kursiyerlerin 350’yi aşkın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Sakarya büyükşehir belediyesi’nin samek kurslarında yılsonu sergi coşkusu akyazı’dan sonra geyve’de devam etti. 16 farklı branş yaklaşık 350’yi aşkın eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin SAMEK kurslarında yılsonu sergi coşkusu Akyazı’dan sonra Geyve’de devam etti. 16 farklı branş yaklaşık 350’yi aşkın eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, her yaştan bireyin sosyal, sanatsal ve mesleki gelişimini desteklediği Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında (SAMEK) yıl sonu heyecanları devam ediyor. Yılsonu sergileri Akyazı’dan sonra Geyve SAMEK’te gerçekleşti. Kent Orkestrası’nın ezgileriyle başlayan yılsonu sergisi, protokol konuşmaları, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların kursiyerlere takdimi ve kurdele kesimiyle devam etti. Sergide, kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı eserler; el sanatlarından giyime, mutfak eğitimlerinden seramiğe kadar geniş bir yelpazede sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Her bir eserde sabrın, emeğin ve üretmenin izleri hissedildi. Programda konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alpay Şirin, "Bugün sadece bir sergiyi değil; bir yıl boyunca harcanan emeği, umudu ve hayalleri birlikte kutluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üretmenin, paylaşmanın ve değerleri yaşatmanın önemine inanıyoruz. SAMEK kursları da bu anlayışın en güzel örneklerinden biri" derken birçok kursa katılım sağlayan 73 yaşındaki kursiyer Lütfiye Ulu, "Ahşap boyama, el sanatları, örgü ve makrome gibi kurslara katılıyorum. SAMEK’e gelmek benim için çok kıymetli. Bu kurslar sayesinde kendimi daha huzurlu hissediyorum. Evde oturup kendimi dinlemek yerine burada üretmek bana iyi geliyor. Hem motive oluyorum hem de mutlu oluyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Denizli 2026’ya coşkuyla girdi

00:31 - Kültür Sanat

Tarihi meydan "beyaz gelinliğini" giydi

22:37 - Kültür Sanat

Aydın Büyükşehir Belediyesi minik öğrencileri tiyatro ile buluşturdu

17:03 - Kültür Sanat

Yunusemre Belediyesinden kitap bağış kampanyası

15:28 - Kültür Sanat

Şehit yakınları ve gaziler için "Ay Yıldız" korosu kuruldu

14:55 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan