?>

Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı ilgiye muhtaç kaldı

Türkiye'nin en önemli doğal yaşam alanlarından biri olan ve yaz döneminde günlük 15 bin kişiye kadar ziyaretçinin ağırlandığı dilek yarımadası güzelçamlı milli parkı, görevlilerin ilgisizliği nedeniyle adeta pislik içinde kaldı. Kişi başı giriş ücretinin 30 tl olduğu milli park'ta vakit geçirmek isteyenler, karşılaştıkları aşırı kirlilik karşısında yetkililere sitem etti.

Gündem - 5 ay önce

Türkiye’nin en önemli doğal yaşam alanlarından biri olan ve yaz döneminde günlük 15 bin kişiye kadar ziyaretçinin ağırlandığı Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı, görevlilerin ilgisizliği nedeniyle adeta pislik içinde kaldı. Kişi başı giriş ücretinin 30 TL olduğu Milli Park’ta vakit geçirmek isteyenler, karşılaştıkları aşırı kirlilik karşısında yetkililere sitem etti.

"Tahsilat var hizmet yok"

2025 yılı için öğrenciye 30 TL, yetişkin ve bisikletlilere 60 TL, motosikletlilere 120 TL, otomobil ile girişe ise 180 TL ücret uygulanan Dilek Yarımadası Milli Parkı’na dinlenmeye gelenler adeta şok yaşıyor. Parasını ödemelerine rağmen pek çok kişi önce oturup kalkacağı yerde temizlik yapmak zorunda kalıyor. Masalarda ve sahilde temizlenmeyen domuz pislikleri nedeniyle pek çok kişinin farkında olmadan virüs kaptığı Dilek Yarımadası Milli Parkı, ücretli olmasına rağmen hiç temizlenmemesi ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor.

Milli Park’a tanıtım fotoğraflarını bakarak geldiklerini ancak karşılaştıkları manzara karşısında adeta şok yaşadıklarını belirten vatandaşlardan Yunus C., "Temiz bir ortamda vakit geçirmek ümidiyle geldik. Burada dinlenip rahat bir gün geçirmek isteyen insan mikrop kapar öyle gider. İlgili kurum buradan yeterince para kazanmasına rağmen her taraf domuz pisliği. Kabinlerde günlerce alınmadığı için her tarafa kötü koku ve sinek yayan çocuk bezinden kadın pedine kadar ne ararsan var. Buraya hiçbir yetkili görmüyor mu merak ediyoruz" diyerek Milli Park yönetimine tepki gösterdiler.

Bazı vatandaşlar kendi imkanları ile oturacakları masalarda temizlik yaparken imkanı olmayan ve bu konuda hazırlıksız gelenler çöplerin ve domuz pisliklerinin arasında günlük tatilini yapmak zorunda kalıyor.

"Parası olanlara gece girişleri de serbest"

Normal vatandaşların sabah saat 08:00’de giriş yapıp 18:30’da çıkarıldığı Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı’na parası olanlar gece saat 02:30’a kadar zaman geçirebiliyor. Görev yapan müdürlerin kısa sürede değişik soruşturmalar nedeniyle görevden alındığı Güzelçamlı Milli Parkı’nda geçen yıl orman yangını tehlikesi nedeniyle girişler yasaklanmıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Arnavutköy’de sağanak yağışta ev ve iş yerlerini su bastı

23:26 - Gündem

Çanakkale’de sağanak sonrası cadde ve sokaklar göle döndü

21:10 - Gündem

Giresun’da fırtınada bazı seralar ve yayla evleri hasar gördü

19:43 - Gündem

Belediye ekiplerinin Akbük’te çalışmaları sürüyor

19:44 - Gündem

Muş’ta ekipler seferber oldu: 7 bin kilometre yol açıldı

18:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem