?>

Kuşadası’nda sarı akrep ve zehir üretim tesisi kuruldu

Aydın'ın kuşadası ilçesinde 27 yaşındaki girişimci hakan ören, sarı akrep ve zehir üretim tesisi kurdu. ören, sarı akreplerden elde ettiği zehri ilaç firmalarına litresi 10 milyon dolara satmayı planlıyor.

Genel - 8 saat önce

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 27 yaşındaki girişimci Hakan Ören, sarı akrep ve zehir üretim tesisi kurdu. Ören, sarı akreplerden elde ettiği zehri ilaç firmalarına litresi 10 milyon dolara satmayı planlıyor.

Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki iş adamı Hakan Ören, 3 yıl önce internette Türkiye’deki akrep türlerini araştırmaya başladı. Ören, yaptığı araştırmada akrep zehrinin başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların üretilmesinde etken madde olduğunu gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alan Ören, gerekli Ar-Ge çalışmasını da yaptıktan sonra ocak ayında Güzelçamlı Mahallesi’nde sarı akrep ve zehir üretim tesisi kurdu. Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülen ‘aegaeobuthus gibbosus’ cinsi 500 sarı akrebi özel kaplar içerisinde besleyen Ören, elde edeceği zehri ilaç ve kozmetik firmalarına satmayı planlıyor. "Kanser ilaçlarının etken maddesi"

Güzelçamlı’daki çiftlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak görülen ve ‘kara akrep’ olarak bilinen türü de yetiştirdiklerini belirten Hakan Ören, "Şu an bizim ilk amacımız sarı akreplerimizi çoğaltmak. Çünkü bugüne kadar Türkiye’de hiç sarı akrep üzerine üretim çiftliği kurulmadı. Sarı ve kara akrep zehri tıbbi açıdan çok önemli. Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlarda etken madde olarak karşımıza çıkıyor. Ancak sarı akrep zehri özellikle beyindeki tümörleri yok etmek için üretilen ilaçların önemli bir bileşeni. Aylık yaptığımız sağımlarda sarı akreplerden 0,5 gram zehir elde ediyoruz. Zehri şoklama etkisiyle eksi 45 derecede dondurup, özel soğutucu dolaplarda saklıyoruz. Zehrin litresini ilaç ve kozmetik firmalarına 10 milyon dolara satmayı hedefliyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

YAĞIŞ SONRASI KAYGANLAŞAN YOLLAR KAZALARA SEBEP OLDU

2025-05-02 15:53 - Asayiş

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

YAĞMUR ALTINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

2025-05-03 14:58 - Gündem

İlgili Haberler

Ravago işçisi: "Taleplerimiz net, greve hazırız"

17:46 - Genel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Hindistan’ın Pakistan’a yaptığı bu kışkırtıcı saldırısını kınıyoruz"

17:35 - Genel

Başkan Boltaç, saha çalışmalarını inceledi

17:30 - Genel

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Aksoy Esenyurtlu sanayicilere ziyaret

17:23 - Genel

Depremde hasar alan tarihi Kurtuluş Camii yeniden ibadete açıldı

17:21 - Genel

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş