?>

Kuşadası’nda sarı akrep ve zehir üretim tesisi kuruldu

Aydın'ın kuşadası ilçesinde 27 yaşındaki girişimci hakan ören, sarı akrep ve zehir üretim tesisi kurdu. ören, sarı akreplerden elde ettiği zehri ilaç firmalarına litresi 10 milyon dolara satmayı planlıyor.

Genel - 7 ay önce

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 27 yaşındaki girişimci Hakan Ören, sarı akrep ve zehir üretim tesisi kurdu. Ören, sarı akreplerden elde ettiği zehri ilaç firmalarına litresi 10 milyon dolara satmayı planlıyor.

Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki iş adamı Hakan Ören, 3 yıl önce internette Türkiye’deki akrep türlerini araştırmaya başladı. Ören, yaptığı araştırmada akrep zehrinin başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların üretilmesinde etken madde olduğunu gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alan Ören, gerekli Ar-Ge çalışmasını da yaptıktan sonra ocak ayında Güzelçamlı Mahallesi’nde sarı akrep ve zehir üretim tesisi kurdu. Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülen ‘aegaeobuthus gibbosus’ cinsi 500 sarı akrebi özel kaplar içerisinde besleyen Ören, elde edeceği zehri ilaç ve kozmetik firmalarına satmayı planlıyor. "Kanser ilaçlarının etken maddesi"

Güzelçamlı’daki çiftlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak görülen ve ‘kara akrep’ olarak bilinen türü de yetiştirdiklerini belirten Hakan Ören, "Şu an bizim ilk amacımız sarı akreplerimizi çoğaltmak. Çünkü bugüne kadar Türkiye’de hiç sarı akrep üzerine üretim çiftliği kurulmadı. Sarı ve kara akrep zehri tıbbi açıdan çok önemli. Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlarda etken madde olarak karşımıza çıkıyor. Ancak sarı akrep zehri özellikle beyindeki tümörleri yok etmek için üretilen ilaçların önemli bir bileşeni. Aylık yaptığımız sağımlarda sarı akreplerden 0,5 gram zehir elde ediyoruz. Zehri şoklama etkisiyle eksi 45 derecede dondurup, özel soğutucu dolaplarda saklıyoruz. Zehrin litresini ilaç ve kozmetik firmalarına 10 milyon dolara satmayı hedefliyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

YAĞIŞ SONRASI KAYGANLAŞAN YOLLAR KAZALARA SEBEP OLDU

2025-05-02 15:53 - Asayiş

MUĞLA'DAKİ ORGAN BAĞIŞI İZMİR'E NAKLEDİLDİ

2025-05-03 12:27 - Sağlık

İlgili Haberler

Rus Büyükelçi Karlov Ankara’da anıldı

20:41 - Genel

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Karadeniz, okuma-yazma kursiyerlerini ağırladı

20:34 - Genel

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "Avrupa’da Aselsan’ımız 400 milyon doların üzerinde Elektronik Harp Projesi Sözleşmesi imzaladı"

20:10 - Genel

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ olarak ülkemize ait hangi sorun varsa orada olmak zorundayız"

18:00 - Genel

Emine Erdoğan, Bağımsızlık Öncüleri Zirvesi’nde konuştu: "2026’yı ’Bağımsızlık Yılı’ ilan ediyoruz"

17:17 - Genel

Günün Manşetleri

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş

FETÖ’nün sözde Ürgüp ilçe sorumlusu yakalandı

15:32 - Asayiş

Park halindeki duvarda asılı kaldı

15:25 - Asayiş

100 yıllık tarih yeniden canlandı

15:14 - Kültür Sanat

Bıçaklanmış halde ölü bulunan kadın son yolculuğuna uğurlandı

15:01 - Asayiş