?>

Kütahya’da 16,5 milyon TL’lik makine parkı projesi hayata geçirildi

Kütahya'da 16,5 milyon tl’lik makine parkı projesi hayata geçirildi

Ekonomi - 6 ay önce

Kütahya’nın Dedik Köyü’nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü öncülüğünde hayata geçirilen "Makine Parkı Projesi"nin anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. IPARD III Programı kapsamında yazde 70 hibe desteğiyle tamamlanan proje, köydeki tarımsal üretime büyük katkı sağlayacak.

Törene Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, kurum yetkilileri, kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan TKDK İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, proje kapsamında toplam 16,5 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ve bunun 11,5 milyon TL’sinin TKDK tarafından sağlanan hibe ile finanse edildiğini ifade etti. Karaaslan, kooperatife kazandırılan makineler arasında biçerdöver, tankerler, römorklar, ekim makineleri, ot toplama tırmıkları, ilaçlama makineleri, gübre serpme makineleri, çapa ve sürüm ekipmanları gibi birçok tarım aracı bulunduğunu belirtti.

Projeyle birlikte Dedik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, makine parkındaki ekipmanları kiralama yöntemiyle kullanabilecek. Bu sayede tarımsal üretim güçlenecek, iş gücü verimliliği artacak ve kırsal kalkınma desteklenecek.

Törende konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, son 20 yılda köylerde yaşanan dönüşüme dikkat çekerek, devletin altyapıdan sağlığa, eğitimden tarıma kadar her alanda kırsal kesimi desteklemeye devam ettiğini söyledi. Vali Işın, "Kadınlarımız ve gençlerimiz artık üretimin merkezinde yer alıyor. Tarım Bakanlığımız sadece bu yıl ilimize 732 milyon TL bütçe ayırdı. 216 milyon TL’yi aşkın yatırım ise yeni projeler için hazır durumda" dedi.

Gençlerin üretime katılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Işın, "Bu araçlar sizler için. Yeter ki üretin, biz her zaman yanınızdayız," mesajını verdi.

Program, makine parkının tanıtımı ve anahtar teslimiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Muğla'da Kavurucu Sıcaklar Geliyor

2025-07-02 13:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Sungurlu Belediyesi personellerine 90 bin TL promosyon müjdesi

22:37 - Ekonomi

Muğla’da Ulaşımda Büyük Dönüşüm

15:17 - Ekonomi

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026’nın ilk günü hediye etti

14:58 - Ekonomi

Elazığ Ticaret Borsası 2025’i değerlendirdi, 2026 hedeflerini açıkladı

14:20 - Ekonomi

Bakan Ersoy: "Antalya, 2025 yılında 17 milyon 122 bin 548 ziyaretçiyi ağırladı"

14:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan