?>

Kütahya’da gençlere tarım bilinci, Permakültür projesi hayata geçirildi

Kütahya'da gençlere tarım bilinci, permakültür projesi hayata geçirildi

Gündem - 7 ay önce

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kütahya İl Başkanlığı, gençleri toprakla buluşturmak ve tarım kültürüne teşvik etmek amacıyla dikkat çekici bir projeye daha imza attı. Kütahya-Aslanapa yolu üzerinde bulunan bir tarım arazisinde "Permakültür Sürdürülebilir Tarım Projesi" başlatıldı. Projede, ata tohumlarından elde edilen meyve ve sebzeler gençlerin eliyle toprakla buluşturulurken, geleneksel tarım yöntemlerine dayalı üretim anlayışı ön plana çıkarıldı. "Genç nesil tarımdan uzaklaşıyor"

Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, tarım bilincinin gençler arasında yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Bükni, projenin Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin koordinasyonunda, Başbuğ Alparslan Türkeş’in "Köycülük" ilkesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Toprağın dili tarımdır" anlayışı doğrultusunda hayata geçirildiğini söyledi.

Bükni, "Türk gençliğiyle birlikte permakültürü günlük yaşama entegre ederek, ülkemizi gelecekte tarımda kendine yeten ve ihracat yapabilen bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Ancak asıl meselemiz, gençlerimizin tarım ve hayvancılıktan uzak yetişmesidir. Domatesin nerede yetiştiğini, çileğin nasıl üretildiğini bilmeyen bir nesil söz konusu. Süt ve yumurtanın markette üretildiğini sanan çocuklarımız var. Bu durumun önüne geçmezsek, küresel gıda krizleri ülkemizi çok daha ağır etkileyebilir" diye konuştu.

Bükni, her bireyin temel tarım bilgisine sahip olması gerektiğini belirtti. Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı, bu proje ile sadece üretime katkı sunmayı değil, aynı zamanda gençlerin doğayla, toprakla ve üretimle yeniden bağ kurmalarını da amaçlıyor. Permakültür uygulamaları sayesinde hem sürdürülebilir hem de bilinçli bir tarım anlayışının genç nesillere kazandırılması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Sağanak yağış, Ölüdeniz’in rengini değiştirdi

15:27 - Gündem

Kulp’ta kış yüzünü sert gösterdi

15:19 - Gündem

Kuşadası’nda domuzlar şehri mesken tuttu

15:06 - Gündem

Alanya’da yağmur , dolu ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

14:45 - Gündem

Başkale’de karla mücadele çalışması

14:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem