?>

Kütahya’da mesane kanseri tedavisinde örnek başarı

Kütahya’da mesane kanseri tedavisinde örnek başarı

Sağlık - 1 yıl önce

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde, mesane kanseri hastalarına yönelik güncel tanı ve tedavi yöntemleri başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Son olarak 68 yaşındaki Hasan Özdinç, uygulanan yapay mesane cerrahisi ile sağlığına kavuşarak taburcu olmaya hazır hale geldi.

Ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran Hasan Özdinç’e yapılan tetkikler sonucunda mesane kanseri teşhisi konuldu. Üroloji Anabilim Dalı hekimlerinin uyguladığı yapay mesane cerrahisi sayesinde sağlığına kavuşan Özdinç, "Allah doktorlarımızdan razı olsun. Tüm sağlık çalışanlarımız iyileşmem için büyük özveri gösterdi" dedi.

Üroloji AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Kartal, tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Hastaya yapay mesane cerrahisi uygulandığını ve hem operasyonun hem de nekahet sürecinin sorunsuz geçtiğini ifade eden Kartal, "Hasan Bey’i taburcu ediyoruz. Kendisine ve ailesine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz. Tedavi sürecindeki koordinasyonu ve saygısı nedeniyle hem hastamıza hem de ailesine teşekkür ederiz" diye konuştu. Yapay mesane cerrahisi nedir?

Mesane kanserinin bazı evrelerinde mesanenin alınmasının zorunlu olduğunu belirten Doç. Dr. Kartal, "Şehrimizde sigara kullanımı, yaşlanma ve sağlıksız yaşam tarzı nedeniyle mesane kanseri sık görülüyor. Mesane alınmak zorunda kalındığında, hastaların yaşam kalitesini artırmak için yapay mesane cerrahisi uyguluyoruz. Bu yöntemle, hastalar idrarlarını torba olmadan, bağırsak yardımıyla oluşturulan yapay mesane sayesinde doğal yollarla yapabiliyor. Böylece sosyal hayata daha kolay adapte olmaları sağlanıyor" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

Helikopter kazasında hayatını kaybeden ATT Selçuk Saykal’ın son görüntüleri

2024-12-23 00:18 - İnsan

İlgili Haberler

Denizli’de geçen yıl 3 bin 378 kişi organ bağışında bulundu

18:06 - Sağlık

Kışın egzama vakaları artıyor

16:56 - Sağlık

‘Anne Oteli’ zorlu kış şartlarında hastalar için sıcak bir yuva oldu

16:26 - Sağlık

Kasık fıtıklarında erken tanı hayati önem taşıyor

16:21 - Sağlık

Uzmanı uyardı: "Kayakta basit yaralanmalar büyük sakatlıklara yol açabilir"

15:20 - Sağlık

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan