?>

Kütahya’da Porsuk Barajı Göleti’ne 107 bin 500 balık yavrusu bırakıldı

PORSUK BARAJI GÖLETİ'NE 107 BİN 500 BALIK YAVRUSU BIRAKILDI

Gündem - 1 saat önce

Kütahya’da, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Porsuk Barajı Göleti’ne 107 bin 500 balık yavrusu bırakıldı. Programa Kütahya Valisi Musa Işın, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, il protokolü ve kurum temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte Porsuk Barajı Göleti’ne 105 bin sazan ve 2 bin 500 yayın balığı olmak üzere toplam 107 bin 500 balık yavrusu salındı. Balıklandırma çalışmasının, iç su kaynaklarındaki balık popülasyonunun artırılması, biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımdan hayvancılığa, su ürünlerinden doğal kaynakların korunmasına kadar çok geniş bir alanda faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Porsuk Barajı’nın uzun yıllardır hem Kütahya hem de Eskişehir’e hizmet verdiğini belirten Atalay, bölgede yürütülen balıkçılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla balıklandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti. Çalışmanın aynı zamanda çocukların ve gençlerin doğa ile bağlarını güçlendirmeyi hedeflediğini dile getiren Atalay, "Balıklandırma faaliyetleri sayesinde öğrencilerimizin doğaya, balığa ve canlı yaşamına daha yakın olmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Balık yavrularının büyük emekle üretildiğini vurgulayan Atalay, Antalya’daki üretim tesislerinde yetiştirilen balıkların kontrollü şartlarda büyütüldüğünü belirterek, "Her bir balığın annesi, babası, yaşayacağı ortam ve beslenme şekli titizlikle takip ediliyor. Adeta prematüre bir bebeğe gösterilen özenle yetiştiriliyorlar. Yeterli büyüklüğe ulaştıklarında ise doğal yaşam alanlarına bırakılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Sportif ve ticari balıkçılara da çağrıda bulunan Atalay, bırakılan balıkların en az 1 ila 1,5 yıl korunmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, bu sürenin sonunda balıkların üreyerek popülasyonun kalıcı hale geleceğini söyledi.

Yayın balığının hem ekonomik hem de ekolojik açıdan önemli bir tür olduğuna işaret eden Atalay, bu türün üretiminin dünyada sınırlı sayıda ülke tarafından gerçekleştirilebildiğini belirtti. Türkiye’nin bu alanda başarılı ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Atalay, "Yayın balığının biraz büyümesine fırsat verilirse hem bölge ekosistemine katkı sağlayacak hem de balıkçılarımız için önemli bir gelir kaynağı oluşturacaktır" diye konuştu.

Programa Vali Musa Işın’ın yanı sıra TAGEM Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Uğur Erdem, AKSAM Müdürü Serkan Erkan, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, il protokolü ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Program, balık yavrularının Porsuk Barajı Göleti’ne bırakılmasıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Marmaris Sahillerinde Korkutan Kirlilik

2026-07-18 11:04 - Marmaris

BÜYÜK HACİMLİ ATIK TOPLAMA GÜNLERİ BELLİ OLDU

2026-07-18 15:56 - Marmaris

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

2026-07-19 00:40 - Magazin

Marmaris'te Kayıp Kadın Aranıyor

2026-07-23 11:36 - Marmaris

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

2026-07-23 13:59 - Spor

Çorum’da Buray rüzgarı esti

2026-07-24 00:17 - Magazin

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

2026-07-22 00:23 - Gündem

İlgili Haberler

Antalya’da aniden bastıran yağmur, tatilcilere temmuz ayında şemsiye açtırdı

19:14 - Gündem

Edirne’de sağanak yağış etkili oldu

18:41 - Gündem

Başkan Vekili Biba, Mudanya Yolu’nda ulaşımı rahatlatacak projeleri inceledi

18:36 - Gündem

Tekirdağ’da şiddetli yağış

17:23 - Gündem

Bakan Murat Kurum’dan Başkan Er ile Belediye Meclis üyelerine teşekkür

17:05 - Gündem

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş