?>

Kütahya’da "Sesin ve Rengin Yolculuğu" başlıklı etkinlik

Kütahya’da "sesin ve rengin yolculuğu" başlıklı etkinlik

Kültür Sanat - 21 saat önce

Milli Eğitim Bakanlığının "Köklerden Geleceğe" sloganıyla hayata geçirdiği Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde Kütahya ve Elazığ Güzel Sanatlar Liseleri arasında anlamlı bir işbirliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen "Sesin ve Rengin Yolculuğu" başlıklı etkinlik, iki kadim kültür şehri olan Kütahya ve Elazığ’ın müzik ve görsel sanatlar alanındaki zenginliklerini bir araya getirdi. Programın ilk ayağında, Kütahya Valiliği önünde açılan resim sergisi sanatseverlerle buluşurken, akşam saatlerinde Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Konser programında, Kütahya Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Mustafa Salün ve Elazığ Halk Sanatçısı Ömer Ahmet Turhan’ın sahne aldığı Kütahya ve Elazığ halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikte, her iki ilin mahalli ezgilerinden oluşan türkü konseri gerçekleştirildi. Koro ve solo performanslarda "Kütahya’nın Pınarları", "A İstanbul", "Samsak Döveci" ve "Harput Peşrevi" gibi yöresel türküler seslendirildi. Solo performanslarda öğrencilerden Ela Nur Çolak, Kazım Göktuğ Kutlu, Yağmur Yeşil ve Meltem Gügercin sahne aldı. Konserin şefliğini Kazım Göktuğ Kutlu üstlendi.

Program, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın ev sahipliğinde, Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, il protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti.

Bu özel etkinliğin yalnızca bir sergi ve konserin ötesinde, Elazığ ve Kütahya’nın kültürel dokusunu sanat aracılığıyla harmanlayarak gelecek nesillere miras bırakma vizyonuyla hazırlandığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri," Ayrıca bu proje, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin kültür temelli eğitim anlayışının sahadaki yansımalarından biri olarak, gençlerin sanatla bağını güçlendirmeyi hedefledi. Bu proje sadece iki ilin ortak çalışması değil, aynı zamanda kültürümüzün derin köklerinden güç alan ve geleceği şekillendirecek bir sanat yolculuğudur. Projede emeği geçenlere teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

İlgili Haberler

Ralli pilotları öğrencilerle buluştu

02:30 - Kültür Sanat

Kiraz festivalinde lezzet yarışı: Kirazdan Kebap 1’nci oldu

00:51 - Kültür Sanat

3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde "1. Anadolu Opera ve Bale Festivali" düzenlendi

23:51 - Kültür Sanat

Öğretmenlerin türkü konseri beğeni topladı

18:09 - Kültür Sanat

Kahramanmaraş’ta LGS öncesi her köşe de bilgi

17:37 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

LGS Öncesi Öğrenci ve Velilere Kritik Uyarılar

16:33 - Eğitim

Merkez Bankası Rezervleri 155,9 Milyar Dolara Yükseldi

16:30 - Siyaset

Öğretmen Arkadaşını Öldüren Zanlı Tutuklandı

16:25 - Asayiş

Arılar şehir merkezini istila etti

15:58 - Asayiş

Köpek dövüştüren şahıslara operasyon

15:46 - Asayiş