?>

Kütahya’da şehit çocukları için fidan dikim etkinliği

KÜTAHYA’DA ŞEHİT ÇOCUKLARI İÇİN FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

Gündem - 4 saat önce

Kütahya’da Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, Yardımeli Derneği sponsorluğunda ve Dumlupınar Üniversitesi’nin katkılarıyla "Bir Fidan Bin Hayır, Bir Çocuk Bin Umut" sloganıyla Dünya Şehit Çocuklar Günü Anıt Ormanı fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Programa üniversite akademisyenleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kütahya Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan tüm kurum ve gönüllülere teşekkür ederek, fidan dikiminin hem manevi değer taşıdığını hem de şehit çocukların hatırasını yaşatma amacı taşıdığını ifade etti. Platform yetkilileri, gençlerin şehir, ülke ve ümmet bilinciyle hareket etmesini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, DPÜ Genç İnisiyatif öğrenci topluluğunun, MTTB, Yedi Hilal, Birlik Vakfı, Uluslararası Öğrenci Derneği, Meydan Aşevi, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, TDV ve KİHMED gibi birçok sivil toplum kuruluşunun öğrenci temsilcilerinden oluştuğunu belirttiler.

Konuşmada, Hazreti Peygamber’in, "Kıyamet koparken elinizde bir fidan varsa, onu dikin" hadisine atıf yapılarak, fidan dikmenin hem sadaka-i cariye hem de nesillere bırakılacak bir miras olduğu ifade edildi. Dikecekleri meyve fidanlarının sadece birer ağaç değil, şehit çocuklara armağan edilen birer umut ve kardeşlik nişanesi olduğu dile getirildi.

Etkinlikte dikilen fidanların, dünyanın farklı coğrafyalarında hayatını kaybeden mazlum çocukların hatırasına adandığı belirtilerek, özellikle 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden çocuklar ile Hind Recebe, Rime, Aylan bebek, Yasin Börü, Eren Bülbül ve Doğu Türkistanlı çocukların isimleri anıldı.

Program, tüm katılımcıların temennileriyle son bulurken, yetkililer etkinliğin her yıl daha geniş katılımla sürdürülmesi hedeflediklerini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’de Şehit Askerler İçin Lokma Hayrı Düzenlendi

2025-11-20 17:31 - Gündem

MEAH Personeli Ekrem Şababoğlu, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-11-21 13:00 - Genel

Ergun: “TL 2010’dan bu yana yaklaşık yüzde 97 değer kaybetti”

2025-11-20 09:19 - Eğitim

Marmaris’te oluşan hortum kameraya yansıdı

2025-11-24 09:22 - Gündem

Marmaris’te Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama

2025-11-23 11:57 - Marmaris

Takla atan araçta sürücü hafif yaralandı

2025-11-23 00:34 - Asayiş

Karaman’da otomobil tıra ok gibi saplandı: Karı-koca hayatını kaybetti

2025-11-21 00:07 - Asayiş

KADINA ŞİDDETE KARŞI MUĞLA'NIN 13 İLÇESİNE ZİNCİRLİ SANDALYELER

2025-11-22 11:33 - Genel

Basın İlan Kurumu bölge müdürlüğünden Marmaris Yenisayfa’ya ziyaret

2025-11-20 15:58 - Marmaris

Kızkumu plajı balıkçılara kaldı

2025-11-20 14:46 - Marmaris

İlgili Haberler

Tekirdağ sahilde tilki görüntülendi

00:05 - Gündem

Kırklareli’nde B-reçete tanıtım toplantısı: Belgesi olmayan reçete yazamayacak

21:36 - Gündem

Bakan Kurum: "Küllerinden doğan Hatay’ımız yine ışıl ışıl"

20:38 - Gündem

Tekirdağ’da lodos fırtınası balıkçıları denize çıkartmadı

19:26 - Gündem

Kahverengi kokarca ile mücadele: 850 hane, 23 kamu alanı ve 623 ahır ilaçlandı

18:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Midibüs traktör römorkuna çarptı: 1 yaralı

17:10 - Asayiş

Yamaç paraşütünde rotasyonlar belli oldu

17:07 - Genel

Ayağı motorlu testereye sıkışan şahsı kurtardı

17:03 - Asayiş

Beşiktaş, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:31 - Spor

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi hazırlıklarına başladı

16:21 - Spor