?>

Kütahya’da Yaşlı ve Engelli Gündüz Yaşam Merkezi açıldı

Kütahya’da yaşlı ve engelli gündüz yaşam merkezi açıldı

İnsan - 7 saat önce

Kütahya Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen "Yaşlı ve Engelli Gündüz Yaşam Merkezi", düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin yanı sıra il protokolü, bağışçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hilalkent Mahallesi’nde hizmete açılan merkez, fizyoterapi ve bölgedeki tek kapsamlı ergoterapi alanları ile dikkat çekiyor. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, merkezin şehre önemli bir sosyal destek kazandıracağını vurgulayarak, "Göreve gelir gelmez, kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı ve halkımıza yeni sosyal hizmet alanları kazandırmayı hedefledik. Bugün bunun karşılığını görüyoruz. Yaşlılarımızın ve engelli bireylerimizin hayatla bağlarını güçlendirmek, onları aktif ve üretken bir yaşama dahil edebilmek için en iyi hizmeti sunmaya hazırız" dedi.

Merkezin detaylarını da paylaşan Kahveci, birinci katta fizyoterapi alanı, spor ve uygulama salonu, nefes terapisi ve egzersiz odaları bulunduğunu; ikinci katta ise ergoterapi odaları, ince motor beceriler alanı ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla desteklenen etkinlik bölümleri yer aldığını aktardı.

Açılışta emeği geçen bağışçılara teşekkür belgeleri takdim edilirken, program dua okunması, kurdele kesimi, müzik konseri ve tesisin tanıtımıyla devam etti.

Törene, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin yanı sıra Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, Kütahya Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci, önceki dönem Belediye Başkanı Burhan Mereyer, başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, bağışçılar ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Düzce - Sakarya sınırında orman yangını

2025-07-26 15:52 - Gündem

Denizli’deki ‘otobüs yolu’ projesi tartışmalara neden oldu

2025-07-28 09:59 - Gündem

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Akçadağ kağıt fabrikası yeniden üretime başlıyor

2025-07-29 09:59 - Ekonomi

Aydın’da görev yapan yunus polisi kalbine yenik düştü

2025-07-28 21:35 - Asayiş

"Müziğin sesini kısın" diyen emekli polis memurunu darbedip bıçakladı

2025-07-30 23:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu’ndan İspir’e sosyal hizmet odaklı ziyaret

15:42 - İnsan

Başkan Kul, kardeşini toprağa verdi

15:39 - İnsan

Patnos’ta 50 aileye et yardımı yapıldı

15:36 - İnsan

Digor’da Cami yapımı devam ediyor

15:35 - İnsan

Namazını bozan imam 1 metre yüksekten düşen çocuğu havada yakaladı

15:26 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaşlı çiftten alkışlanacak bağış

15:15 - İnsan

Fenerbahçe, Feyenoord maçı hazırlıklarına devam etti

14:45 - Spor

Türkiye’nin Filistin meselesinde bugüne kadar attığı adımlar

14:43 - Siyaset

Üzerine kaynar su dökülen adam hastanelik oldu

14:08 - Asayiş

2 yaşındaki çocuk balkondan düştü

13:56 - Asayiş