?>

Kütahya’da Yöresel Lezzetler ve El Sanatları ilgi görüyor

GERMİYAN SOKAK'TA YÖRESEL LEZZETLER VE EL SANATLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kültür Sanat - 2 saat önce

Kütahya Belediyesi tarafından Germiyan Sokak’ta düzenlenen Kütahya Yöresel Lezzetler ve El Sanatları Etkinliği, hem üreticileri hem de vatandaşları bir araya getirdi. Kentin kültürel zenginliklerini ön plana çıkaran etkinlik, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, eşi Emine Kahveci ile birlikte etkinlik alanını ziyaret ederek kurulan stantları tek tek gezdi. El emeği göz nuru ürünleri inceleyen Başkan Kahveci, yöresel lezzetleri hazırlayan üreticiler ve el sanatları ustalarıyla sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında üreticilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Kahveci, Kütahya’nın köklü kültürel mirasının yaşatılmasında geleneksel el sanatları ile yöresel mutfağın önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yerel üreticilerin ortaya koyduğu ürünlerin hem kültürel değerlerin korunmasına hem de şehir ekonomisine katkı sunduğunu belirten Kahveci, bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini ifade etti.

Etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, ziyaretçiler stantlarda sergilenen el sanatları ürünlerini yakından inceleme ve Kütahya’ya özgü yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte üreticiler, ürünlerini tanıtma ve doğrudan vatandaşlarla buluşma imkânı elde etti.

Başkan Eyüp Kahveci, Kütahya’nın tarihi dokusunun önemli simgelerinden biri olan Germiyan Sokak’ta düzenlenen etkinliklerin, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, belediye olarak yerel üretimi, geleneksel el sanatlarını ve şehrin gastronomi kültürünü desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kraliçe Tamara’nın gizemli mezarı için Posof iddiası gündemde

11:03 - Kültür Sanat

Şehzadeler’de atıl duvarlar ve trafolar renkleniyor

11:05 - Kültür Sanat

540 yıllık caminin kapısındaki gizemli baykuş başlığı

10:43 - Kültür Sanat

Osmangazi’de göçün hikayelerini karikatürlerle anlatan sergi

10:48 - Kültür Sanat

200 yıllık Karacabey Konağı ve tarihi hamamı ilgi bekliyor

10:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş