?>

Kütahya OSB’de İtfaiye Teşkilatı hizmete sunuldu

KÜTAHYA OSB'DE İTFAİYE TEŞKİLATI HİZMETE SUNULDU

Gündem - 2 ay önce

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 15 kişinin istihdam edildiği tam teşekküllü İtfaiye Teşkilatı hizmete sunuldu. Törende, sanayi bölgelerinde üretim güvenliğinin sağlanması, muhtemel risklere karşı hazırlıklı olunması ve erken müdahalenin hayati önemi vurgulandı.

Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, itfaiye biriminin yalnızca bir yatırım değil, sürdürülebilir güvenlik anlayışının bir parçası olduğunu belirterek, "Erken müdahalenin hayati önem taşıdığı bilinciyle, sadece OSB’mize değil, tüm şehrimize hizmet edebilecek profesyonel bir yapıyı hayata geçirdi. Burada 15 personel, 2 itfaiye aracı, 1 arazöz ve 1 öncü aracımız var" dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ise Kütahya OSB’nin düzenli yapısı ve üretim gücüyle örnek bir sanayi bölgesi olduğunu ifade ederek, sanayicilerin sağladığı istihdam ve üretim katkısının ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kütahya Valisi Musa Işın da son yıllarda yaşanan yangınların tedbir almanın önemini ortaya koyduğunu belirterek, sanayi bölgelerinde üretim güvenliğinin tesadüflere bırakılamayacağını söyledi. Işın, OSB bünyesinde kurulan itfaiye hizmetinin yerinde ve gerekli bir yatırım olduğunu, bu tür uygulamaların diğer organize sanayi bölgelerine de örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade etti.

Tören, yapılan duanın ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

Vali Işın ve protokol üyeleri daha sonra İtfaiye Hizmet Binası’nı ve bünyeye kazandırılan araçları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılış törenine Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Kültür, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Nafi Alıç, Belediye Başkan Yardımcıları Himmet Sarıyar ve Ejderhan Gezer’in yanı sıra il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve OSB yatırımcıları katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ EKİPLERİ İLÇE GENELİNDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

2026-03-26 12:23 - ÇEVRE

Akyaka’da Doğa Tahribatı Tepki Çekti

2026-03-26 15:11 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem