?>

Lise öğrencilerine askeri fabrika ve çalışma sistemi anlatıldı

Afyonkarahisar 8'inci ana bakım fabrika müdürlüğü'nde düzenlenen programda, farklı liselerden savunma sanayiine ilgi duyan öğrenciler ağırlandı.

Genel - 2 hafta önce

Afyonkarahisar 8’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde düzenlenen programda, farklı liselerden savunma sanayiine ilgi duyan öğrenciler ağırlandı.

Millî Savunma Bakanlığı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT), Türkiye’nin savunma sanayiindeki güçlü mirasını ve modern başarılarını genç kuşaklarla buluşturmaya devam ediyor. "Öncülerinin İzinde, Hayallerinin Peşinde" sloganıyla yola çıkan Savunma Sanayi Farkındalık Buluşmaları kapsamında bu kez Afyonkarahisar’daki öğrencilerle önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, öğrencilere hem askeri fabrikanın işleyişi hem de ASFAT’ın faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Fabrika Müdürü Mühendis Albay Tayfun Emirzeoğlu, fabrikanın kuruluşundan bu yana geçirdiği dönüşüm sürecini ve gerçekleştirdiği projeleri öğrencilerle paylaştı. Üretim süreçlerinden modernizasyon faaliyetlerine kadar birçok alanda bilgi veren Emirzeoğlu, 8’inci Ana Bakım Fabrikası’nın yerli ve milli savunma sanayiine sunduğu katkılara dikkat çekti.

Etkinlikte ayrıca ASFAT Yetenek Yöneticisi Taha Mehmet Uğurlu, ASFAT’ın kuruluş amacını, faaliyet alanlarını ve gençlere sunduğu kariyer fırsatlarını anlattı. Uğurlu, ASFAT’ın sadece bir üretici değil, aynı zamanda genç yetenekleri keşfeden ve onları yönlendiren bir vizyon kuruluşu olduğunu ifade etti.

Savunma sanayisinin kalbinin attığı tesislerden biri olan 8’inci Ana Bakım Fabrikası’nda gerçekleştirilen bu anlamlı buluşma, gençlerin sektöre olan ilgisini artırırken, geleceğin mühendislerine ve teknisyenlerine ilham vermeyi başardı.

Fabrikayı gezen öğrenciler, duyduğu memnuniyeti ifade ederek savunma sanayiye bu geziden sonra ayrı ilgi duyduklarını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar: "İnsansız hava araçlarında dışa bağımlılık yüzde 3-5’e kadar düştü"

22:02 - Genel

İstanbul’da gökkuşağı ve günbatımı mest etti

21:06 - Genel

Alanya’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

20:43 - Genel

Mersin’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

19:01 - Genel

Gaziosmanpaşa’daki belediye işçileri 1 Mayıs’ı kutladı

17:01 - Genel

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş