?>

Lisedeki kavga anları kamerada, 3 öğrenciye uzaklaştırma cezası

KAVGANIN ARDINDAN OKUL YÖNETİMİ TARAFINDAN ALINAN KARARLA, OLAYA KARIŞAN AFRANUR Ö. İLE BİRLİKTE TOPLAM 3 ÖĞRENCİYE 5'ER GÜNLÜK OKULDAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ.

Asayiş - 5 ay önce

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde lise öğrencileri arasında sınıf içerisinde yaşanan kavga cep telefonu kamerasına yansırken, darp edildiğini öne süren öğrenci ve ailesi okul idarecilerinden şikayetçi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.

Olay, 7 Ocak tarihinde Karadeniz Ereğli Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 13 yaşındaki Afranur Ö. ile okul arkadaşı H.Ü. arasında daha önce eve yapılan bir ziyarette görülen ’korse’ üzerinden dedikodu yapıldığı iddiasıyla telefonda tartışma yaşandı.

Ertesi gün okulda devam eden sözlü tartışma, sınıf içerisinde büyüyerek fiziksel kavgaya dönüştü. Sınıftaki diğer öğrenciler tarafından amatör kamerayla kaydedilen olayda Afranur Ö.’nün darp edildiği öne sürüldü.

Kavganın ardından okul yönetimi tarafından alınan kararla, olaya karışan Afranur Ö. ile birlikte toplam 3 öğrenciye 5’er günlük okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Hem darp edilip hem de uzaklaştırma cezası aldığını belirten Afranur Ö. ve annesi Gülser Şahin, konuyu yargıya taşıdı. Anne ve kızı, olaya zamanında müdahale etmedikleri ve ihmalleri bulunduğu iddiasıyla okul yetkilisi T.Ö. ve öğrenci H.Ü.’den şikayetçi oldu.

Şikayetçi olunan kişilerin ifadelerine başvurulacağı öğrenilirken, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de kendi bünyesinde idari soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Yaşadığı süreci anlatan 7. sınıf öğrencisi 13 Afranur Ö., evine misafirliğe gelen arkadaşıyla annesinin korsesi üzerinden yaşanan bir diyalog olduğunu sonrasında ise hakkında dedikodu çıkartıldığını öne sürdü.

İddiaları görüşmek istediği arkadaşının küfürlerine maruz kaldığını öne süren Afranur Ö. şöyle devam etti:

"Benim H. isminde arkadaşım vardı. Bizim eve gelmişlerdi. Annem hastalığından dolayı korse takmak zorunda kalıyordu. Arkadaşım bizim evde korseyi gördü. Bende korseyi annemin taktığını, benim kullanmadığımı söyledim. Konu orada kapanmıştı. Daha sonra başka bir kavgadan dolayı aramızı bozmuştuk. Konuşmuyorduk. Sonra benim hakkımda korse takıyor diye konuşuyordu. Bende böyle bir olay varmış deyip kendisine sormak istedim. Küfür edip yüzüme kapattı. Tekrar aradım, yine küfür edip yüzüme kapattı. Bana müsait olmadığını söyleseydi ben zaten aramazdım. Ertesi gün okula yanına gittim. Böyle bir olay konuşuluyor ‘böyle bir olay var mı yok mu gel bakalım’ istersen dedim. O da bunun üzerine küfür etti. Sesini yükseltti, anneme küfür etti. Beni tehdit etti. Sınıfa doğru giderken arkamdan arkadaşlarına ‘Bugün okulda döveceğim’ demiş. Biz sınava çalışıyorduk. Sırama oturup dalga geçer gibi bende ‘Ne oldu. Böyle bakıyorsan bir sıkıntı vardır’ dedim. Sonra ses yükselmeler oldu. Saçıma yapıştı, ilk kavgayı ayırdılar. Ben saçımı bağlamak için arkadaşımdan toka istemiştim. Haberim yokken arkamdan tutup saçımı çekti. Ben yere düştüm. Kendimi savunma amaçlı onun saçını çektim. Öğretmenler geldi bizi ayırdı. Bana uzaklaştırma cezası verdiler. Orada dayak yiyen benim ama yine aynı cezayı alan benim. Şikayetçiyim. Şu an videoyu Karadeniz Ereğli’nin yarısı görmüş. Karşı tarafın daha büyük cezayı almasını istiyorum."

Olay esnasında amatör kameraya yansıyan görüntülerde kızının darp edildiğini söyleyen anne Gülser Şahin ise, "Çocuğum beyin kanaması geçirebilirdi. Arkadaşı kızımın kafasını tahtaya vuruyor, öğretmen masasına vuruyor. Çocuğumu yerlerde sürükleyerek, çocuğum da yerden kalkabilmek için onun saçını tutuyor. Orada bir mücadeleye girişiyor. Bu kadar sınıf içinde nöbetçi öğretmenlerden de hiç kimse buna müdahale edilmiyor. Son anda çocuğum artık nefessiz kalıyor. Her tarafı darp halinde" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

İlgili Haberler

Karabük’te dehşet: Eşinin boğazını keserek öldürdü

00:29 - Asayiş

Bingöl’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

23:25 - Asayiş

Bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 2 kişi yaralandı

22:54 - Asayiş

Kocaeli’de 7 kişinin öldüğü fabrika yangını davasında telefon şifreleri krizi

22:53 - Asayiş

Trafik kavgasında ticari taksi sürücüsünün yumruk attığı yaşlı adam yere düştü

22:51 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim