?>

Lokman Hekim’de kılcal damar problemine son

Lokman hekim van hastanesinde, ultrasonik dalgalar yöntemiyle yüzdeki kılcal damar problemine son veriliyor.

Sağlık - 16 saat önce

Lokman Hekim Van Hastanesinde, ultrasonik dalgalar yöntemiyle yüzdeki kılcal damar problemine son veriliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yeşilova, kılcal damarların açık tenli kişilerde daha sık görüldüğünü ifade ederek, cilt hassasiyetine neden olan kılcal damarların yüz bölgesinde leke ve kızarıklığa neden olabildiğini söyledi. Özellikle yüzdeki kılcal damarların kişilerin psikolojik, iş ve sosyal hayatını olumsuz etkilediğini vurgulayan Yeşilova, "Yüz bölgesinde kılcal damar görünümün sebepleri hassas cilt yapısına sahip olunması, akne ve roza hastalığı geçmişi, uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalınması, kortizonlu krem kullanımı, radyasyon ve hormonal tedaviler ve genetik yatkınlıktır" dedi.

Bölge olarak yüksek rakımda yaşadıklarını belirten Yeşilova, "Yaklaşık 8-9 ay boyunca havaların soğuk olması, kuruması ile birlikte cilt çok yıpranıyor ve güneşe çok maruz kalıyoruz. Türkiye’de güneşi en çok gören üç ilden biriyiz. Biz bu güneşi dikine görüyoruz ve yansıması çok olan bir durum söz konusu. Çocukluğumuzdan beri aldığımız güneşin etkisiyle ciltte ister istemez güneşe bağlı fizyolojik değişiklikler olabilir. Bunlardan birisi de kılcal damar genişlemeleridir. Bunun yanında bölge olarak çay tüketiminin çok olmasından dolayı yine kılcal damarlarda bir artış söz konusu. Kahve, baharatlı gıdalar, buharlı ortamlar, aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamlar da kılcal damarlarda bir artışa neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kılcal damar tedavisinin çok zor olduğunu aktaran Yeşilova, "Piyasada çok değişik lazer üniteleri var ama çok sağlıklı sonuçlar alınmamaktadır. Biz kendi hastanemize lazerin çalışma mekanizmasından farklı olarak ultrasonik dalgalar yöntemiyle çalışan bir cihaz aldık ve bunun sonuçları da gayet güzel. Bir bilemedin iki seansta yüz bölgesindeki kılcal damarlarda yüzde 90 üzerinde bir iyileşme olmakta ve bu uygulamalar sadece 5-10 dakika sürmektedir" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2025-05-15 20:05 - Asayiş

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 5 şüpheli gözaltında

2025-05-15 20:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Özel Sular Akademi Hastanesi’nden sağlık çalışanı cinayetine tepki

18:50 - Sağlık

HG Hospital Hastanesi’nden, Özel Megapoint Hastanesi’ndeki eski eş cinayetine tepki

17:20 - Sağlık

Muğla EAH’ta ilk enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji kliniği uzmanı

17:15 - Sağlık

Bodrum’da arızalı su isale hatlarının 3 bin 200 metresi yenilendi

16:59 - Sağlık

Doç. Dr. Füsun Karaşahin: "Sağlıklı toplum için hedefimiz 90 bin kişiye ulaşmak"

13:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

Uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

16:30 - Asayiş

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

15:29 - Gündem

Japonya Tarım Bakanı Pirinç Açıklaması Sonrası İstifa Etti

15:19 - Siyaset

İSKİ'ye 3.3 Milyon Lira Çevre Kirliliği Cezası

15:12 - Gündem

Tıbbi Sekreter Eski Eşi Tarafından Öldürüldü

14:50 - Asayiş