?>

Lokman Hekim Van Hastanesinde deprem tatbikatı yapıldı

LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ, MUHTEMEL BİR DEPREME HAZIRLIK AMACIYLA GERÇEĞİ ARATMAYAN BİR TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİ.

Genel - 2 ay önce

VAN (İHA) – Lokman Hekim Van Hastanesi, muhtemel bir depreme hazırlık amacıyla gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikat senaryosuna göre, hastanede HAP (Hastane Afet ve Acil Durum Planı) Başkanı’nın talimatıyla mor kod verildi. İlk etapta hastane yetkililerinin katılımıyla masa başı tatbikatı, ardından ise saha tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği mor kod ilanının ardından, hastane personeli hızlı şekilde acil durum planına geçti. Yaralı olarak hastaneye getirilen afetzedelerin ilk müdahaleleri yapıldı, servislerdeki hastalar güvenli alanlara tahliye edildi.

Senaryo gereği durumu ağır 3 olmak üzere toplam 15 hastanın hastaneye getirildiği ifade edildi. Tatbikatı, Van İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Dr. Mevlüt Özgür Acar da takip etti. AFAD ve UMKE ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen tatbikatta; arama kurtarma, tahliye ve yaralı transferi uygulamaları gerçeğini aratmadı. Hastane personelinin organize şekilde hareket ettiği, kriz yönetimi ve iletişim koordinasyonunun başarıyla sağlandığı gözlendi.

Lokman Hekim Van Hastanesi yönetimi, bu tür tatbikatların afet bilincini artırdığını ve muhtemel acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını belirtti.

Tatbikata Hastane Genel Müdürü Fatih Doğan, Başhekimi Doç. Dr. Veli Avci, Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Faruk Şaylık, Başhemşire Gamze Gençer Baran, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Saim Şahin, Destek Hizmet Müdürü Ferhat Çetinkaya ve Hasta Hizmet Müdürü Eyüp Çölçimen ile hastane personeli katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

’Şehzade Mustafa’ya sette doğum günü sürprizi

2025-11-09 11:47 - Magazin

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Karagöz Festivali dünyayı Bursa’da buluşturuyor

2025-11-13 10:41 - Magazin

Melek Baykal, Jess Molho’nun boşanma davasında tanık olarak dinlendi

2025-11-10 16:26 - Magazin

Beykoz’da trafik kazası geçiren Özgü Namal hastaneden taburcu oldu

2025-11-12 14:51 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

Bodrum’da yargılanan 14 sanıktan 7’si tahliye oldu

2025-11-11 09:20 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

İlgili Haberler

Suriyeliler Emevi Meydanı’nda 2026’ya coşkuyla girdi

03:36 - Genel

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Katil İsrail, zulmüne son vermeli"

03:13 - Genel

Bursalılar yeni yıla havai fişeklerle girdi

02:27 - Genel

Havran protokolü yılbaşında güvenlik güçlerini ve hastaları yalnız bırakmadı

02:33 - Genel

İstanbul Valisi Gül ve İl Emniyet Müdürü Yıldız, Taksim’de denetim noktasını ziyaret etti

02:24 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan