?>

Londra’da göstericiler İran Büyükelçiliği’nde 1979 devrimi öncesine ait İran bayrağı açtı

LONDRA (İHA) - İNGİLTERE’DEKİ İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE DÜZENLENEN GÖSTERİLER SIRASINDA GÜVENLİK BARİKATLARINI AŞAN BİR PROTESTOCU, BİNANIN BALKONUNDAKİ İRAN BAYRAĞINI İNDİREREK, 1979 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ DEVRİMİ ÖNCESİNE AİT GÜNEŞ VE ASLAN FİGÜRLÜ ESKİ ÜLKE BAYRAĞINI AÇTI.

Asayiş - 11 saat önce

İngiltere’deki İran Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriler sırasında güvenlik barikatlarını aşan bir protestocu, binanın balkonundaki İran bayrağını indirerek, 1979 İran İslam Cumhuriyeti devrimi öncesine ait güneş ve aslan figürlü eski ülke bayrağını açtı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da göstericiler, İran’daki şiddetli protestoları eleştirmek ve İran hükümetine yönelik tepkilerini ifade etmek amacıyla İran Büyükelçiliği önünde toplandı. Londra polisinin açıklamasına göre yaklaşık 500 ila bin arasında kişinin katıldığı gösterilerde, Tahran yönetimini hedef alan çeşitli sloganlar atıldı. Protestocular ayrıca, İran’da 1979’daki İran İslam Cumhuriyeti devrimi öncesine ait güneş ve aslan figürleri bulunan eski İran bayraklarını açarak sembolik mesajlar verdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise güvenlik barikatlarını aşan bir göstericinin büyükelçilik binasının balkonuna çıktığı anlar yer aldı. Gösterici, balkondaki direkte asılı olan İran İslam Cumhuriyeti bayrağını indirerek, söz konusu aslan güneş motifli eski bayrağı açtı. Göstericinin bu hareketi, kalabalıktaki diğer protestocuların büyük ilgisini çekerek, destek tezahüratlarıyla karşılandı.

Göstericilerin dağılmasının ardından polis, olaylarda 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanlardan birinin ağırlaştırılmış izinsiz giriş ve acil durum görevlisine saldırı, diğerinin ise ağırlaştırılmış izinsiz giriş suçlamalarıyla tutuklandığı belirtildi. Yetkililer ayrıca, izinsiz giriş şüphesiyle bir kişinin daha arandığını duyurdu.

Olayların ardından İran’ın Londra Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, bayrağın yeniden yerine asıldığını gösteren bir fotoğraf paylaşılarak, "İran’ın bayrağı gönderdedir" denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

2026-01-04 15:47 - Siyaset

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Unutulan 200 Gram Altın Sahibine Teslim Edildi

2026-01-05 15:55 - İnsan

Fethiye’de 24’ü çocuk 58 düzensiz göçmen yakalandı

2026-01-05 09:22 - Asayiş

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

Marmaris’te bu hafta hangi mahallelerde elektrik kesilecek?

2026-01-05 15:33 - Marmaris

İlgili Haberler

Elazığ’da 23 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

10:39 - Asayiş

Mermer fabrikasında yangın çıktı

10:29 - Asayiş

Bursa’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

10:25 - Asayiş

Buzlanan yolda kayan otomobil araziye uçtu

10:19 - Asayiş

Kütahya beyaza büründü, kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

10:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem