?>

Lübnan Başbakanı Mikati: “Ateşkes sonrası güneydeki asker sayısını arttırmaya hazırız”

Lübnan başbakanı necib mikati, yapılacak herhangi bir ateşkes sonrasında güneyde konuşlu ordunun güçlendirebileceğini belirtti.

Siyaset - 8 ay önce

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yapılacak herhangi bir ateşkes sonrasında güneyde konuşlu ordunun güçlendirebileceğini belirtti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan’ın güneyindeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Ateşkes sağlandığı anda ülkenin diğer bölgelerindeki askerleri güneye taşıyabileceklerini belirten Mikati, "Şu anda Güney Lübnan’da 4 bin 500 askerimiz var ve bu sayıyı 7-11 bin arasında bir sayıya çıkarmak istiyoruz” dedi. İsrail’in Güney Lübnan’a kısa süreli kara saldırıları düzenlediğini kaydeden Mikati, ayrıca İsrail’in saldırı için herhangi bir mazeret sunmasını önlemek amacıyla Beyrut’taki havalimanında bir haftadır sıkı güvenlik önlemleri alındığını kaydetti.

Öte yandan, İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırılarını azaltılacağına ilişkin ABD’den güvence aldığını söyleyen Mikati, hükümetinin ateşkes sağlanmasını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının uygulanmasını istediğini ifade etti.

İsrail ordusu tarafından geçen ay yapılan açıklamada ise, İran’ın Lübnan’ın tek havalimanı olan Beyrut’taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı üzerinden müttefiki Hizbullah’a silah transfer etmesine izin verilmeyeceğini ve böyle bir eylemin tespit edilmesi durumunda savaş uçaklarının müdahaleye hazır olduğu belirtilmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: "İzmir’deki yangının enerjisi düşürüldü"

12:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü

11:44 - Siyaset

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus Bakan Lyubimova’yı ağırladı

09:56 - Siyaset

Macron’dan Pezeşkiyan’a "Fransız tutukluları serbest bırakın" telefonu

23:58 - Siyaset

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Başkanı Korkmaz: "Önümüze çıkan tablo tarımsal sigorta sisteminin masaya yatırılması"

21:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi

Bisikletleri sanat eserine çeviriyor

10:05 - İnsan

Yüzde 60 Görme Engelli Halid'den Büyük Başarı

10:03 - İnsan

Teknolojiye Yenilen Meslek

09:54 - İnsan