?>

Macahel Geçidi’nde çığ tehlikesi devam ediyor

Artvin'in macahel bölgesindeki 1850 rakımlı geçitte, 3 metreyi bulan kar kalınlığı ve çığ tehlikesi nedeniyle 6 köyün yolu 25 gündür kapalı, ekipler yolu açmak için çalışmalarını sürdürse de çığ riski nedeniyle çalışmalar sık sık duruyor.

Asayiş - 9 ay önce

Artvin’in bir 850 rakımlı Macahel Geçidi’nde 3 metreyi bulan kar kalınlığı ve çığ tehlikesi nedeniyle 6 köyün yolu 25 gündür kapalı durumda bulunurken, ekipler yolu açmak için çalışmalarını sürdürse de çığ riski nedeniyle çalışmalar sık sık duruyor.

Macahel Geçidi´nde çığ tehlikesi devam ediyor. Bölgede kar kalınlığının 3 metreyi aştığı noktalarda çığ riski nedeniyle tedirginlik yaşanıyor. Yaklaşık 25 gündür Macahel vadisinde yer alan 6 köyün yolu yoğun kar yağışı sonrası yaşanan çığ tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler, bölgede yolu açmak için yoğun çaba sarf ederken, zaman zaman çığ düşmesi nedeniyle çalışmalarını durdurmak zorunda kalıyor. Zirveye yakın bir noktada, ormanlık alandan aşağıya inen çığ anı, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, görüntülerde, çığın büyük bir gürültüyle aşağıya doğru indiği ve etkili bir şekilde bölgeyi kapladığı görülüyor.

Macahel bölgesi, coğrafi konumu ve yüksek rakımı nedeniyle kış aylarında sık sık çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Yetkililer, bölgedeki çığ riskine karşı vatandaşları uyarırken, ekiplerin yolu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtiyor. Ancak hava koşulları ve çığ tehlikesi nedeniyle çalışmaların ne zaman tamamlanacağı henüz netlik kazanmış değil.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

Cankurtaran Tüneli’nde tehlikeli araç kullanmıştı, sebebi sağlık kontrolü sonrası ortaya çıktı

09:01 - Asayiş

Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı

08:15 - Asayiş

Siirt merkezli ‘uyuşturucu testi’ soruşturmasında 19 kişi tutuklandı

08:07 - Asayiş

Menteşe’de tıra arkadan çarpan otomobil, hurda yığınına döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

06:57 - Asayiş

Erzincan’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

06:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş

Bakan Kacır’dan Libya’ya taziye mesajı

15:48 - Genel

Eski komşusunu vuran kadın: "Evlenme isteğimi reddetti, vurdum"

15:37 - Asayiş