?>

MAGİNDER Başkanı Karademir: "Malatya felaket üstüne felaket yaşıyor"

Maginder başkanı karademir: "malatya felaket üstüne felaket yaşıyor"

Gündem - 1 gün önce

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, yağışların ardından kentin bazı noktalarında incelemelerde bulundu.

Malatya’da etkili olan sağanak yağış, hayatı durma noktasına getirdi. Kısa sürede şiddetini artıran yağmur, özellikle Konteyner Çarşısı olmak üzere birçok bölgede su baskınlarına yol açtı. Deprem sonrası geçici olarak kurulan konteyner iş yerlerinde faaliyet gösteren esnaf, büyük zarar gördü. Araçlar sular altında kalırken, birçok yol ulaşıma kapandı.

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, yağışların ardından kentin bazı noktalarında incelemelerde bulundu. Karademir, yaptığı açıklamada, "Malatya şu an çok ciddi bir felaket yaşıyor. Şiddetli yağış nedeniyle birçok yer sular altında kaldı. Şu anda Malatya Büyükşehir Belediyesi arkasındaki Konteyner İş Merkezi Çarşısı’ndayız. Araçlar tamamen sular altında kalmış durumda. Vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalışıyor" dedi.

Karademir, "Burada esnaflarımızın iş yerlerini su bastı. Biz de MAGİNDER olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Malatya’mız ne yazık ki felaket üstüne felaket yaşıyor. Allah beterinden saklasın. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah bu son olur. Yetkililer çalışıyor olabilir ama biz şu anda sahada kimseyi göremiyoruz. Acil durumda belediyelerimizin iş makineleriyle sahaya inmesi gerekiyor. Şehirde trafik tamamen durmuş durumda. Çevre yolu çift şeritli olmasına rağmen tamamen kapalı. Vatandaşlarımız güvenli alanlara geçmeli, trafiğe çıkmamalı. Bu süreçte koordinasyon çok önemli. Sadece izlemek değil, müdahale etmek gerekiyor" dedi.

Konteyner Çarşısı’nda iş yerlerini su basan esnaflar da yaşadıkları mağdur olduklarını belirterek, "İş yerimiz tamamen su altında kaldı. Eğer yağmur böyle devam ederse hiçbir şeyimiz kalmayacak" dedi.

Bir başka esnaf ise, "51 yaşındayım, ilk defa böyle bir yağmur ve sel felaketi yaşıyorum. Çok korkutucu. Allah herkesin yardımcısı olsun. Salih Karademir’e de çok teşekkür ediyorum, bizi yalnız bırakmadı, sahada bizimle birlikteydi" diye konuştu

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

İlgili Haberler

‘Sıfır Atık Mavi Hareketi’ ile denizlerden 245 bin ton çöp temizlendi

23:17 - Gündem

DOA ile yılda 520 milyon avro kazanç sağlanacak

21:57 - Gündem

Betonu ormana boşalttı, suçüstü yakalandı

21:31 - Gündem

Doğa harikası Milli Park’ta kıyı temizliği

20:07 - Gündem

Elazığ’ın yüksek kesimlerinde dolu etkili oldu

20:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi