?>

Mahalleli talep etti, Başkan Aydın hemen yerine getirdi

OSMANGAZİ BELEDİYESİ, VATANDAŞLARDAN GELEN YOĞUN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA YENİBAĞLAR MAHALLESİ’NE YENİ BİR OSMEK KURS MERKEZİ KAZANDIRDI. SANATA VE SANATÇIYA VERDİĞİ ÖNEMLE DİKKAT ÇEKEN OSMANGAZİ BELEDİYESİ, 29’UNCU OSMEK KURS MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI COŞKULU BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Eğitim - 4 ay önce

Osmangazi Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda Yenibağlar Mahallesi’ne yeni bir OSMEK Kurs Merkezi kazandırdı.

Osmangazi Belediyesi, 29’uncu OSMEK Kurs Merkezi’nin açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Yenibağlar OSMEK Kurs Merkezi’nin açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Terece, Yenibağlar Mahallesi Muhtarı Nursel Şahintürk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından kurs merkezini gezen Başkan Erkan Aydın, kursiyerlerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Merkezde el sanatları, el mefruşatı, el nakışı ve dikiş branşlarında 4 sınıfta, haftanın 5 günü toplam 60 kursiyere eğitim verilecek. "Bin 200’e yakın kursiyerimiz var"

Yeni kurs merkezinin hayırlı olmasını dileyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Bu merkezle birlikte 29’uncu OSMEK Kurs Merkezi’ni açmış bulunuyoruz. Şu anda toplamda bin 200’e yakın kursiyerimiz var ve bunun yüzde 95’ini kadınlar oluşturuyor. Muhtarımızın da ifade ettiği gibi, bu kurslar kadınlarımızın hem sosyalleşmesine hem de yeni beceriler kazanmasına büyük katkı sağlıyor. Demirtaş’taki OSMEK kursumuzdan 69 yaşında okuma yazma öğrenen bir kursiyerimiz, kitap yazacağını söyledi. İlerlemiş yaşına rağmen yaşama sevincini kaybetmeyen, öğrenme heyecanını sürdüren insanlarımız var. Yeter ki biz onlara imkan sunalım. İnşallah, Yenibağlar OSMEK Kurs Merkezi de başta kadınlarımız olmak üzere Yenibağlar’a, Osmangazi’ye ve Bursa’ya önemli katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

Yenibağlar Mahallesi Muhtarı Nursel Şahintürk ise uzun süredir talep ettikleri OSMEK Kurs Merkezi’ni mahallelerine kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

YALANCIBOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

2026-01-24 12:14 - Ulaşım

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Başkan Demirel'den Sakar Altı–Sakar Üstü açıklaması

2026-01-26 14:15 - Gündem

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Anadolu Üniversitesine Napoli’den ’En İyi Poster’ ödülü

17:17 - Eğitim

OMÜ’de 2026’nın ilk mezunları Veteriner Fakültesi’nden

17:03 - Eğitim

Ayvalık’ta emek ve azmin buluştuğu AHEM sergisine yoğun ilgi

16:56 - Eğitim

Anadolu kartalları, uçuş eğitimini Samsun’da alıyor

15:59 - Eğitim

Menteşe Anadolu Lisesi’nde 3. Geleneksel Veda Yürüyüşü gerçekleşti

16:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem