?>

Makine Metal Sektör Toplantısı GSO’da gerçekleştirildi

Gaziantep sanayi odası (gso) ev sahipliğinde makine metal sektör toplantısı gerçekleştirildi.

Ekonomi - 10 saat önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde Makine Metal Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

GSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Yalçın, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulcabbar Yavuz, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile firma temsilcileri katıldı.

"Makine metal sektörü sanayimizin omurgasıdır"

Toplantının açılış konuşmasında makine metal sektörünün stratejik önemine vurgu yapan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in üretim kapasitesi ve girişimcilik gücüyle makine metal sektöründe daha büyük hamleler yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Makine ve metal sektörü, sanayimizin omurgasını oluşturan, diğer sektörlere de üretim altyapısı sağlayan temel bir alandır. Yüksek katma değerli ürün üretmek, teknolojiye dayalı sanayi oluşturmak istiyorsak bu sektörü daha fazla desteklememiz gerekiyor. Finansmana erişim, ihracat sigortaları ve kamu destekleri bu noktada büyük önem taşıyor. Eximbank’ın sunduğu imkanların firmalarımız tarafından daha aktif şekilde kullanılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

"Finansman erişimi, büyümenin temel dinamiği"

Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Yalçın da konuşmasında sektörün gelişimi için finansman konusunun önemine vurgu yaparak, "Firmalarımızın büyümesi, yeni pazarlara açılması ve Ar-Ge yatırımları yapabilmesi için güçlü bir finansal yapıya ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Özellikle ihracatçı firmalarımızın, döviz geliri üretme potansiyelleri dikkate alınarak finansal destek mekanizmalarından daha etkin yararlanmaları çok önemli. Bu noktada Eximbank olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sektörel iş birliği ile rekabet gücümüzü artırmalıyız"

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulcabbar Yavuz ise konuşmasında kümelenme, teknoloji iş birlikleri ve uluslararası pazarlara erişimde ortak strateji belirlemenin gerekliliğine işaret ederek, "Makine metal sektörü, ülkemizin sanayi kalkınmasında kilit rol oynayan bir alan. Ancak bu potansiyeli tam anlamıyla kullanabilmek için firmalarımızın birlikte hareket etmesi, kümelenme yapıları oluşturması ve bilgi paylaşımı yapması gerekiyor. Bugünkü gibi toplantılar, ortak akıl geliştirmek ve kamu destekleriyle özel sektörü buluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Hep birlikte çalışarak uluslararası rekabette daha güçlü hale gelebiliriz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından, Türk Eximbank Gaziantep Şubesi Kıdemli Uzmanı Muhterem Eryol, Eximbank’ın sunduğu destek programları, kısa ve uzun vadeli kredi imkanları, ticari ve politik risklere karşı geliştirilen sigorta modelleri, Eximbank’ın ihracatçı firmalara sağladığı teminat destekleri ile başvuru süreçleri gibi birçok konuda bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2025-05-15 20:05 - Asayiş

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 5 şüpheli gözaltında

2025-05-15 20:01 - Asayiş

Alperen Babacan, Bursaspor’a imzayı attı

2025-05-15 19:38 - Spor

İlgili Haberler

Aydınlı bunaltıcı sıcağı iş kapısı oldu

17:52 - Ekonomi

Kütahya’ya köylerin alt yapı desteği için 187 Milyon 592 bin TL ödenek

17:24 - Ekonomi

İlkadım’da temizlikte milyarlık dönüşüm: 40 araçlık dev adım

17:25 - Ekonomi

Çerkezköy TSO’dan Türkiye’de bir ilk

17:02 - Ekonomi

Başkan Güler: "Dağıtımını yaptığımız hayvanları kendimiz yetiştiriyoruz"

16:55 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

16:30 - Asayiş

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

15:29 - Gündem

Japonya Tarım Bakanı Pirinç Açıklaması Sonrası İstifa Etti

15:19 - Siyaset

İSKİ'ye 3.3 Milyon Lira Çevre Kirliliği Cezası

15:12 - Gündem

Tıbbi Sekreter Eski Eşi Tarafından Öldürüldü

14:50 - Asayiş