?>

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Malatya büyükşehir belediyesi itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Gündem - 6 ay önce

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, kış aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlara baca temizliği ve kombi bakımı konusunda uyarıda bulunuldu.

Her yıl yapılan baca temizliği uyarılarına rağmen düzenli olarak temizliği yapılmayan bacaların ve kombi bakımlarının can ve mal kaybına neden olduğunu ve yangınlara davetiye çıkardığını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, 2024 yılında 28 baca yangının meydana geldiğini söyledi.

Vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, “ Baca yangınlarının evlerimize ve işyerlerimize sirayet edip, mal kaybına ve hatta bazen can kayıplarına sebep olduğunu görüyoruz. Bu durumun önüne geçebilmemizin en önemli yolu baca temizliğine dikkat etmemizdir. Kış hazırlıklarının yapıldığı bu dönemlerde sobaların kurulduğunu görüyoruz. Kış hazırlığı yapan vatandaşlarımızın, soba kurmadan önce baca temizliğini yapmasını istiyoruz. Baca temizliklerinde öncelikle kuru baca veya kuru yakıt dediğimiz yakıt kullanımında dikkat etmemiz gereken hususlar var. Bu hususlar boruların 2 ayda bir, bacaların ise 3 ayda bir temizlenmesi gerektiğidir. Aksi takdirde ters esen rüzgarlarla çıkan zehirli gazlar vatandaşlarımızın can ve mal kaybına sebebiyet vermektedir” dedi.

Geçmişin ve geleceğin kül olmaması adına vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Çoban, “Bir kıvılcımla bütün geçmişimizi ve geleceğimizi yakmış ve bir anda kaybetmiş oluruz. Soba kurma işlemlerinde mümkün olduğunca ikiden fazla soba borusu kullanmamaya gayret edelim. Çatılarımızda, bacaya yakın olan alanlarda odun, kömür ve mutfak tüpü gibi malzemeleri bulundurmayalım” dedi.

Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara da seslenen Çoban, “Konteyner kentlerde yaşayan birçok vatandaşımız elektrikli sobalar ve klimalarla ısınma sağlıyor. Bu durumdan dolayı daha dikkatli olmalılar. Eğer gündüz işe gidip konteynerde kalmıyorlarsa kesinlikle elektrikli ocaklarını ve klimalarını açık bırakıp konteynerleri terk etmemeliler. Bu alanların ayarlarına ve elektrik tesisatına muhakkak bakalım. Vatandaşlarımız eğer herhangi bir risk görüyorsa, hemen yetkilerle görüşerek hataların düzeltilmesini sağlasınlar” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

İlgili Haberler

Erenler’in 25 milyonluk altyapı projesinde son adım

17:44 - Gündem

Karabük’te ormanlara girişler yasaklanıyor

17:28 - Gündem

Edirne’de şiddetli yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

17:20 - Gündem

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 maddeyi karara bağladı

17:06 - Gündem

Manavgat’ta huzur ve güvenlik için zabıta ekipleri sahada

17:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş