?>

Malatya’da dron eğitimlerine ilgi artıyor

Ulaştırma ve altyapı bakanlığı sivil havacılık genel müdürlüğü (shgm) tarafından lisans yetki belgesi olan malatya turgut özal üniversitesi’nde insansız hava aracı (iha) eğitimleri başladı.

Teknoloji - 12 ay önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından lisans yetki belgesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimleri başladı.

Bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ile İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programları bulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)’nin sivil havacılık alanına katkıları devam ediyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜSEM), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen, “İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi’ni almaya hak kazandı. Bu kapsamda ilk dron eğitimleri üniversitenin Battalgazi Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

İlk etapta 15 kursiyerin katıldığı eğitimlerde öğrenciler hem pratik hem teorik eğitimlerden geçti. Sürekli Eğitim Merkezi tarafından alınan yetki Malatya’da ilk ve tek olma özelliği taşırken kursa öğrenciler ile okul dışından dron meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Kayhan, Malatya’da yetkilendirilen tek kuruluş olduklarını belirterek ilk kurslarını gerçekleştirdiklerini söyledi. İHA teknolojisinin son yıllarda gelişen bir sektör olduğunu ifade eden Kayhan, bu alanın önümüzdeki yıllarda da gelişecek bir alan olarak gördüklerini ifade etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olarak verdikleri eğitimlerin uluslararası standartlara uygun olduğunu dile getiren Kayhan, bu alana ilgi duyan herkesi üniversitelerine beklediklerini söyledi.

Kursiyerlerde Malatya’da Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde açılan İHA eğitimlerine katıldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

İlgili Haberler

CANİKFEST yapay zeka rüzgarı

17:00 - Teknoloji

Sinop’ta yapay zeka destekli "insansız deniz aracı" ilk kez suya indirildi

16:14 - Teknoloji

Robotik kodlamada sertifika heyecanı

16:07 - Teknoloji

ADÜ’nün Kanser Araştırma Projesi Teknofest 2025 finalisti oldu

12:01 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Karaman’da öğrencilerle buluştu

10:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Jandarma çalınan altınları teslim etti

16:04 - Genel

İzmir’de 2 polisi şehit eden saldırgan adliyede

15:15 - Asayiş

Dünyanın en büyük sucuklu yumurtası rekor denemesi yapılacak

15:08 - Kültür Sanat

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı’da STK temsilcileriyle buluştu

14:59 - Siyaset

Kocaelispor’da transfer süreci tamamlandı

14:39 - Spor