?>

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor

MALATYA’NIN YAZIHAN İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN YAZIHAN ATLI CİRİT VE BİNİCİLİK SPOR KULÜBÜ, ATA SPORU ATLI CİRİTİ YAŞATMAK VE GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR. GENÇLERİN, ÇOCUKLARIN VE YETİŞKİNLERİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ KULÜP, HER GEÇEN GÜN ARTAN SEYİRCİ KİTLESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR.

Spor - 6 ay önce

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde faaliyet gösteren Yazıhan Atlı Cirit ve Binicilik Spor Kulübü, ata sporu atlı ciriti yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gençlerin, çocukların ve yetişkinlerin yoğun ilgi gösterdiği kulüp, her geçen gün artan seyirci kitlesiyle dikkat çekiyor.

Yazıhan Atlı Cirit Spor Kompleksi’nde antrenmanlarını sürdüren Yazıhan Atlı Cirit Kulübü, geçtiğimiz aylarda Malatya’yı temsilen katıldığı müsabakalarda ikincilik elde etti. Önümüzdeki yıl doğrudan Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan takım, şampiyonluk hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenman günlerinde ailelerin yoğun katılım gösterdiği tesislerde, vatandaşlar hem atlı cirit müsabakalarını izliyor hem de antrenmanların ardından ata binerek ata sporunu yakından tanıma fırsatı buluyor. Kulüpte aynı zamanda otizmli bireyler, engelli vatandaşlar ve şehit ailelerinin yakınlarına yönelik ücretsiz binicilik eğitimleri vererek toplumsal farkındalık oluşturuluyor. Nihat Yıldız: "Ata sporunu ayakta tutmaya çalışıyoruz"

Malatya Yazıhan Atlı Cirit ve Binicilik Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve sporcusu olan Nihat Yıldız, kulübün 2003 yılında kurulduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızla birlikte bu kulübü kurduk ve o günden bugüne ilimizi temsilen Türkiye Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu’nun düzenlediği birçok faaliyete katıldık" dedi.

2025 yılı faaliyetleri kapsamında Erzincan’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katıldıklarını ifade eden Yıldız, "Turnuvada iki galibiyet ve bir mağlubiyet aldık. Elendik ancak mücadelemizden memnunuz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Atlı cirit sporunun Osmanlı’dan ve Orta Asya’dan günümüze uzanan bir savaş sporu olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Zor ve tehlikeli bir spor olması nedeniyle bazı aileler çocuklarını yönlendirmek istemiyor. Ancak biz bu ata sporunu ayakta tutmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor, halkımızı tesislerimize davet ediyoruz. Her cumartesi antrenman maçları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçmişte Malatya’nın birçok köyünde atlı cirit oynandığını hatırlatan Yıldız, at bakım maliyetlerinin artmasıyla bu kültürün zamanla azaldığını ancak Yazıhan’da bu geleneğin yaşatılmaya devam edildiğini belirtti. Yıldız, "Yazıhan atlı ciritle özdeşleşmiş bir ilçe. Bu sporun burada gelişmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Bodrum’da yılbaşı hareketliliği zirveye ulaştı

2025-12-27 22:00 - Magazin

Kış festivalinde eğlence hız kesmeden devam ediyor

2025-12-27 09:25 - Magazin

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Derici: Muğla’nın Çevre Mücadelesi Yok Sayılıyor

2025-12-27 13:22 - ÇEVRE

Canlı yayında duygu seli: Ses sanatçısı Mehmet Çevik’ten ‘Gelin Evi’nde zor durumdaki aileye 6 aylık kira desteği

2025-12-21 11:51 - Magazin

Japon gelin ve Türk damat konuklarını kimanoyla karşıladı

2025-12-22 10:04 - Magazin

Hayvan otlatırken kayalıklardan düştü

2025-12-26 15:42 - Asayiş

Bodrum’da Yollar kapandı, ev ve iş yerlerini su bastı

2025-12-25 06:31 - Genel

Öneş Derici’den Kille Koyu için Bakanlığa soru

2025-12-24 12:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Ayşegül Açık Dünya Şampiyonu

09:17 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Almanya’yı 3-2 mağlup etti

22:08 - Spor

Trabzonspor’dan Napoli çıkarması

21:31 - Spor

Vedat Muriqi, çalışmalara başladı

20:52 - Spor

Beylikova’da sporun gücü her geçen gün büyüyor

19:10 - Spor

Günün Manşetleri

Kayıp Parkinson hastası evinden 500 metre uzaklıkta bulundu

16:00 - Asayiş

Kuşadası kıyısında 3 metrelik boz camgöz köpekbalığı kıyıya vurdu

15:51 - Gündem

Ümit Milliler, Takımı hazırlık maçında Yunanistan’a mağlup oldu

14:24 - Spor

Silivri Belediye Başkanvekilliğine CHP’li Yalçın Ekici seçildi

14:01 - Siyaset

"Seni Galatasaray maçına götüreceğim" sözü, ölümün kıyısından aldı

13:52 - Asayiş