?>

Malatyalı Koşar ailesi, üç kuşaktır davul üretiyor

MALATYA'DA ÜÇ KUŞAKTIR CEVİZ AĞACINDAN DAVUL ÜRETİMİ YAPAN KOŞAR AİLESİNİN SON TEMSİLCİSİ AHMET KOŞAR, ÇOCUK YAŞTA BAŞLADIĞI MESLEĞİNİ 40 YILDIR ÖZVERİYLE SÜRDÜRÜYOR.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Malatya’da üç kuşaktır ceviz ağacından davul üretimi yapan Koşar ailesinin son temsilcisi Ahmet Koşar, çocuk yaşta başladığı mesleğini 40 yıldır özveriyle sürdürüyor.

Malatya’da üç kuşaktır davul üretimi yapan Koşar ailesinin son temsilcisi Ahmet Koşar, çocuk yaşta başladığı mesleğini yaklaşık 40 yıldır büyük bir sevgi ve özveriyle sürdürüyor. Ceviz ağacından yapılan geleneksel davullarıyla tanınan Koşar, İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanından talep aldıklarını ifade etti. "Ata mesleğinin severek yapıyorum"

Kent merkezinde yıllardır üretim yapan Ahmet Koşar, baba ve dede mesleğini sürdürmenin gururunu yaşadığını belirterek, "Ben bu işi dedemden, dedemin dedesinden öğrendim. Ata mesleği olarak yapıyorum ve severek yapıyorum. Yaptığım davul hoş olursa sevinip mutlu oluyorum. Ama ağaç kötü çıkarsa, kırılırsa içimden gelerek ağlayasım gelir. Çünkü verdiğim emeğe üzülürüm" dedi. "Ceviz en ideal ham maddedir"

Davul yapımında ceviz ağacının en kaliteli malzeme olduğunu belirten Koşar, "Bu ağacı severek alıyorum. Büyük tomruklar alıyoruz ama içinin nasıl çıkacağını bilemeyiz. Kimi zaman iyi çıkıyor, kimi zaman kötü. Ama ben her seferinde en iyisini yapmaya çalışıyorum. Çünkü bu iş bana babamdan ve dedemden kalan bir hatıra" ifadelerini kullandı. "Bir haftada yaparım ama hemen satmam, en az bir yıl bekletirim"

Koşar, ürettiği davullarda kalitenin ön planda olduğunu ifade ederek "Davulu bir haftada yaparım ama hemen satışa sunmam. En az bir yıl bekletirim. Demini, kalıbını alsın diye. Bunu herkes bilmez. Biz dededen, babadan böyle öğrendik. O yüzden en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" dedi. "En çok talep İstanbul’dan"

Usta Koşar, davullara en çok talebin İstanbul’dan geldiğini kaydederek, "İstanbul’dan bizi bilenler gelir. En iyi davulcular, Malatya’da babam Mehmet Koşar’ın yaptığı davulları bilir. Eskiden gece gelip altın, hediyeler getirirlerdi ki iyi bir davul alsınlar diye. Şimdi de geleneksel yöntemlerle üretime devam ediyorum. Bu meslek belki benden sonra yapılmayacak ama ben elimden geldiğince sürdüreceğim" ifadelerini kullandı. Davul fiyatları 500 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor

Kullanılan malzeme ve işçiliğe göre davul fiyatlarının değiştiğini belirten Ahmet Koşar, "Fiyatlar 500 liradan başlar, 2 bin 500 liraya kadar çıkar. Malzeme kalitesi çok önemli. Kaliteli ağaç ve deriyi usta işçilikle buluşturunca ortaya iyi bir davul çıkar. Ancak bu işi sevmeden yapan biri bu emeği gösteremez" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yağış beraberinde kazayı getirdi; 2 kişi yaralandı

2025-10-01 10:32 - Asayiş

Antalya’da motosiklet devrildi: 2 Hollandalı turist yaralandı

2025-10-01 10:21 - Asayiş

Şerit değiştiren otomobil motosiklete çarptı

2025-10-01 10:30 - Asayiş

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Böyle kaza görülmedi, motosiklet sürücüsü yol kenarındaki ‘çöp atma’ yazılı uyarı levhasına kafasını çarptı

2025-10-01 10:59 - Asayiş

Karaman’da minibüs ile kamyonetin çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı

2025-10-01 12:07 - Asayiş

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 1 yaralı

2025-10-01 12:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 89. yılında Taceddin Dergahı’nda anıldı

13:33 - Kültür Sanat

Medya Buluşmaları’nda 2025 gündemi masaya yatırıldı

13:22 - Kültür Sanat

Manisa’da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

13:12 - Kültür Sanat

Büyükşehir ödünç kitap sistemiyle okuma kültürünü geliştiriyor

12:38 - Kültür Sanat

Marmaris Ticaret Odası’ndan 2 bin yıllık kaya mezarlarına kameralı koruma desteği

12:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık