?>

Manavgat Coğrafi İşaretler Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Manavgat coğrafi işaretler komisyonu, ilk toplantısını manavgat kaymakamı adil karataş başkanlığında gerçekleştirdi. Kaymakam adil karataş, coğrafi işaretli ürünlerin kültürel bir miras olduğuna dikkat çekti.

Ekonomi - 15 saat önce

Manavgat Coğrafi İşaretler Komisyonu, ilk toplantısını Manavgat Kaymakamı Adil Karataş başkanlığında gerçekleştirdi. Karataş, coğrafi işaretli ürünlerin kültürel bir miras olduğuna dikkat çekti.

Antalya Valiliği’nin talimatları doğrultusunda kurulan Manavgat Coğrafi İşaretler Komisyonu, ilk toplantısını Manavgat Kaymakamı Adil Karataş başkanlığında ilgili kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıda; Manavgat’a özgü coğrafi işaret potansiyeli taşıyan değerlerin tespiti, korunması ve markalaştırılması amacıyla yapılacak olan çalışmalar ele alındı. Manavgat’ın coğrafi işaretli tescilli ürünü olan Manavgat altın susamının marka değerini ve tanınırlığını arttırmaya yönelik yapılabilecek girişimlerin yanı sıra, coğrafi işaret potansiyeli olan 11 ürünün mevcut durumlarının değerlendirmesi yapılarak, bu ürünlerin tesciline yönelik çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat’ın eşsiz değerlerini koruyarak markalaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Yöresel ürünlerin sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel miras olduğuna dikkat çeken Kaymakam Karataş, "Ülkemizin her bir köşesinde yetişen coğrafi işaretli ürünlerin tarladan sofraya ulaşan kendine has hikâyeleri vardır. Bu ürünler tarihi geçmişi, üretim kültürü ve yerel hafızasıyla bizlere büyük bir miras sunuyor" dedi.

Kaymakam Karataş, şunları kaydetti:

"İlçemizin tescilli ürünü olan Manavgat altın susamı, Türkiye’de coğrafi işaret tescili almış önemli ürünlerden biridir. Antalya’mızda tescilli ürün sayısı 20’ye ulaşmış durumda. Türkiye genelinde ise Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili almış sadece 36 ürün bulunmaktadır. Bu veriler bize, geleneksel ürünlerimizin ne denli kıymetli olduğunu ve bu alanda daha çok yol kat etmemiz gerektiğini açıkça gösteriyor."

Toplantıya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Kapaklı, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Görgülü, MATSO Kurumsal İletişim Müdürü Mustafa Nazım Güzel, Manavgat Belediyesi’ni temsilen Ziraat Mühendisi Uğur Öztürk ve Ulaş Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Tekniker Ülkü Kızılkaya katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

DN Unity ile İş Ortakları Tek Çatı Altında Buluşuyor

2025-07-23 13:51 - Marmaris

Fethiye’de 25 yaşındaki genç denizde boğuldu

2025-07-23 00:06 - Asayiş

İlgili Haberler

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: "Biz grevi amaç olarak görmedik, araç gördük"

18:38 - Ekonomi

Antalya’da 159 milyar TL’lik 518 proje yürütülüyor

17:36 - Ekonomi

Muş dağlarında mangal kömürü üretimi

17:26 - Ekonomi

İYİ Partili Ergun'dan Tekstil Sektörü Alarmı

16:12 - Ekonomi

Örtücülerin kavurucu sıcaklarla zorlu mesaisi

16:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yolcu uçağında uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

15:00 - Asayiş

Bornova'da Orman Yangını

14:57 - Asayiş

Meteorolojiden Sıcak Çarpması Uyarısı

14:51 - Gündem

Erken Teşhis Kemik Tümöründe Hayat Kurtarıyor

14:03 - Sağlık

Otobüs Yerine Motosikletle Günde 270 KM Yol Gidiyor

13:25 - İnsan