?>

Manisa Büyükşehir Belediyesinden engellilere ücretsiz nakil desteği

GAZİ UZMAN ÇAVUŞ YILDIRIM YAŞAR ÇİLTAŞ, HASTANE SÜREÇLERİNDE YAŞADIKLARI ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKEREK, SUNULAN HİZMETTEN MEMNUN OLDUKLARINI İFADE ETTİ.

Sağlık - 3 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla engelli nakil aracı hizmetini hayata geçirdi. Yeni uygulamayla birlikte vatandaşlar, randevu sistemi üzerinden ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında başlatılan hizmetle, daha önce ilçe belediyeleri tarafından sunulan engelli nakil aracı hizmetinin kapsamı genişletildi. İki yeni aracın satın alma ve tadilat süreçlerinin tamamlanmasının ardından hizmet aktif olarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, hizmete giren yeni araçlarla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Hizmetten faydalanan vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gazi uzman çavuş Yıldırım Yaşar Çiltaş, hastane süreçlerinde yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, sunulan hizmetten memnun olduklarını ifade etti. Gazi Çiltaş’ın engelli oğlu Batuhan Çiltaş ise desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert ise uygulamanın engelli bireylerin günlük hayatını kolaylaştırmayı hedeflediğini ifade ederek, "Daha önce ilçe belediyeleri tarafından sunulan bu hizmeti artık büyükşehir belediyesi olarak devreye aldık. İki aracımızla hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımız, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden randevu oluşturarak bu hizmetten yararlanabilecek. Başkanımız Besim Dutlulu öncülüğünde engellilere yönelik hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

İçmeler plajında lağım suyu iddiası

2026-04-14 11:53 - ÇEVRE

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

İlgili Haberler

Gebelikte seyahat edecek anne adaylarına önemli uyarı

11:04 - Sağlık

Malatya’da çift taraflı böbrek kanserine başarılı müdahale

10:49 - Sağlık

"Hemoroit sanılan her kanama masum olmayabilir"

10:53 - Sağlık

Uzm. Dr. Şimşek: "Depresyon yalnızca sonbahar ve kış aylarında görülmez"

10:17 - Sağlık

’’Organ naklinde toplum bilincinin artması gerekiyor’’

09:45 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık