?>

Manisa Büyükşehir Belediyesinden işçilere prim ve eğitim müjdesi

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, DİSK/GENEL-İŞ SENDİKASI İLE İMZALANAN YENİ PROTOKOLÜ DUYURDU. PROTOKOL KAPSAMINDA YOĞUN YAĞIŞLARDA FEDAKARLIK GÖSTEREN PERSONELDEN TEKNİK KADROLARA KADAR BİRÇOK ALANDA İYİLEŞTİRME YAPILDI.

Ekonomi - 2 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, DİSK/Genel-İş Sendikası ile imzalanan yeni protokolü duyurdu. Protokol kapsamında yoğun yağışlarda fedakarlık gösteren personelden teknik kadrolara kadar birçok alanda iyileştirme yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile DİSK/Genel-İş Manisa Şubesi arasında, belediye bünyesinde görev yapan işçilerin haklarını iyileştirmeye yönelik ek protokol imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ata Temiz, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Fatma Bozan, Genel-İş Manisa Şube Başkanı Özgür Genç ve sendika yönetimi katıldı.

İmzalanan protokolün en dikkat çeken maddelerinden biri, kentin yoğun yağış aldığı dönemlerde canla başla çalışan işçilere yönelik oldu. Ocak ve şubat aylarındaki olağanüstü hava şartlarında görev yapan personellere, gösterdikleri özveri karşılığında bir yevmiye ile on yevmiye arasında değişen tutarlarda performans primi ödenecek. Teknik kadrolara 15 bin TL iyileştirme

Toplu İş Sözleşmesi’nin 14. grubunda yer alan teknik ve uzman personeli de sevindiren bir gelişme yaşandı. Mühendis, hekim, avukat ve veteriner hekim gibi unvanlarda görev yapan işçilere aylık brüt 15.000 TL tutarında ek ödeme yapılması kararlaştırıldı. Belediye destekli mesleki eğitim

Çalışanların mesleki gelişimlerine de odaklanan protokol uyarınca, personelin alacağı eğitimlerin masrafları belediye tarafından karşılanacak. Bu adımla, Manisa halkına sunulan hizmet kalitesinin artırılması ve personelin uzmanlaşması hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çalışma arkadaşlarının her zaman yanında olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Çalışma arkadaşlarımızın emeğini ve alın terini koruyan adımlar atmaya devam ediyoruz. DİSK/Genel-İş ile imzaladığımız protokol kapsamında; yağışlı hava şartlarında fedakarca görev yapan işçilerimize performans primi uygulamasını hayata geçiriyor, teknik ve uzman kadrolarımız için iyileştirmeler sağlıyor ve tüm personelimize belediyemiz destekli mesleki eğitim imkanı sunuyoruz. Şehrimize değer katan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kararların hayırlı olmasını diliyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

İlgili Haberler

KARDEMİR beyaz yaka personel alımı yapacak

20:15 - Ekonomi

Öz İplik-İş’ten Uşak’ta Colin’s önünde basın açıklaması

19:04 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Türkiye olarak tarih sahnesine eskisinden çok daha kuvvetli ve çok daha iddialı çıkıyoruz"

18:15 - Ekonomi

ÇAYKUR yaş çay alımına 1 günlük ara verdi

18:09 - Ekonomi

Başkan Ülken ’COP31 Business Forum İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı

17:31 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem