?>

Manisa Büyükşehir’den bayramda ücretsiz mezarlık seferi

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI BOYUNCA VATANDAŞLARIN KABİR ZİYARETLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK AMACIYLA KENT MERKEZİ VE İLÇELERDE ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ DÜZENLEYECEK.

Ekonomi - 2 hafta önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların kabir ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla kent merkezi ve ilçelerde ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve güvenli şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla ücretsiz ulaşım hizmetini bu yıl da sürdürüyor. Arife günü 26 Mayıs ile bayramın son günü 30 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak hizmet kapsamında, şehir merkezi ve ilçelerde mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Vatandaşların yoğunluk yaşamadan kabristan ziyaretlerini gerçekleştirebilmesi için planlanan seferler, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ring sistemiyle hizmet verecek. Belirlenen güzergahlarda kesintisiz çalışacak araçlarla özellikle yaşlı ve ulaşım imkanı kısıtlı vatandaşların mezarlıklara daha kolay ulaşımı sağlanacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bayram günlerinin birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı özel günler olduğunu belirterek, "Hemşehrilerimizin kabristan ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirebilmeleri için tüm planlamalar yapıldı. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum" dedi.

Başkan Dutlulu, uygulamanın ilçelerde de hayata geçirileceğini belirterek merkezde hizmet verecek güzergahları da paylaştı.

Birinci güzergah; Uncubozköy Cami, İzmir Caddesi, Akmescit Mahallesi Şeyh Fenari Cami, İki Lüleli Cami, Sultan Önü, Alaybey Zabıta ve Kırtık Mezarlığı güzergahını kapsayacak.

İkinci güzergah ise TOKİ 2, Göçmen Konutları, Atatürk Kentpark, Millet Çarşısı, Tarzan Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Lale Meydanı, Mimar Sinan Bulvarı, İtfaiye, Şoförler Cemiyeti, Eski Garaj, Öğretmenevi, İstasyon, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Kırtık Mezarlığı noktalarından oluşacak.

Üçüncü güzergah kapsamında da Horozköy Mezarlık Karşısı, Horozköy Çarşı, Viraj, Alimoğlu, Eski Tabakhane, Barbaros Karakolu önü, Barbaros eski dolmuş durağı, Barbaros kanal yolu, Kuşlubahçe okul önü, Kuşlubahçe çıkışı, Mimar Sinan Bulvarı, Nurlupınar Hal Girişi ve 354 Sokak güzergahında ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

İlgili Haberler

Başkan Ünverdi mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

17:49 - Ekonomi

Samsun’da 14 bin 358 üreticiye destek

16:36 - Ekonomi

Çarşamba’da fındık hasadında yeni dönem: Modern tarım makinesi tanıtıldı

16:02 - Ekonomi

Bodrum’a 2 bin 124 yolcuyla geldi

15:59 - Ekonomi

Ordu’da örtü altı üretim 68 bin metrekareye ulaştı

15:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem