Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu toplantısıyla 5 yıllık Tam Akreditasyon statüsüne yükseldi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 33 yılı aşkın akademik ve idari deneyimini, aldığı "Tam Akreditasyon" kararıyla taçlandırdı. Üniversitenin 2022 yılında almaya hak kazandığı 2 yıllık Koşullu Akreditasyon, yürütülen kapsamlı iyileştirme çalışmaları neticesinde, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) toplantısında alınan kararla 5 yıllık Tam Akreditasyon statüsüne yükseldi. Koşullu akreditasyon süreci boyunca yürütülen sistematik çalışmalar sayesinde Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ve Toplumsal Katkı alanlarında önemli gelişmeler sağlandı. Bu sayede üniversitenin kalite güvencesi sistemi kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturuldu. YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında gerçekleştirilen ara değerlendirme, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin yükseköğretim kalite standartlarını başarıyla karşıladığını tescilledi. "Bu başarı kurumsal iş birliği ve kararlılığımızın eseri"
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, bu önemli gelişmenin kurumsal iş birliği ve kararlılıkla elde edildiğini belirterek "Üniversitemizin yükseköğretimde kalite güvencesi yolculuğunda önemli bir eşiği daha geride bırakmış bulunuyoruz. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen Tam Akreditasyon kararı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin kurumsal olgunluğunu, sürdürülebilir kalite anlayışını ve akademik-idari bütünlüğünü teyit eden en üst düzey onaydır. Bu başarı, bugüne kadar yaptıklarımızın yanı sıra geleceğe dönük güçlü vizyonumuzun da bir göstergesidir" dedi. "Kaliteyi bir hedef değil kültür olarak benimsiyoruz"
Üniversitenin kaliteyi bir hedef değil bir kültür olarak benimsediğini vurgulayan Rektör Kibar, "Üniversitemiz, bu kararla birlikte ulusal ve uluslararası alandaki saygınlığını diploma bilgisi ile daha da pekiştirmiştir. Akademik-idari personel ve öğrencilerin ortak emeğiyle gerçekleşen bu başarı; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarında daha ileri hedeflere yürümemiz için bizlere ilham vermektedir. Geride bıraktığımız koşullu akreditasyon sürecinde gerekli iyileştirmeleri büyük bir özveriyle hayata geçiren ve bu başarıya katkı sağlayan akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz, tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Rektör Kibar ayrıca yükseköğretimde kalite kültürünün yerleşmesine öncülük eden Yüksek Öğretim Kalite Kuruluna teşekkür ederek, kurulun üniversitelerin kalite ve akreditasyon süreçlerine yön veren kritik bir aktör olduğunu vurguladı.
HABER KAYNAĞI : İHA