?>

Manisa’da 15 Temmuz ruhu meydanlara taştı

KULA İLÇESİNDE İSE ANMA PROGRAMI AKŞAM EZANININ ARDINDAN ŞAH SÜLEYMAN CAMİİ ÖNÜNDEN BAŞLADI. MEHTERAN TAKIMI EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN YÜRÜYÜŞTE VATANDAŞLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA KENT MEYDANI'NA KADAR YÜRÜDÜ.

Kültür Sanat - 2 saat önce

Manisa’nın Selendi ve Kula ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda şehitler dualarla anıldı, gaziler ziyaret edildi, binlerce vatandaş Türk bayraklarıyla yürüyerek demokrasi nöbeti tuttu.

Manisa’nın Selendi ve Kula ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehitler rahmetle anılırken, gazilere minnet duyguları ifade edildi. Gün boyu süren programlarda vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Selendi’deki programlara Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, Belediye Başkanı Murat Daban, ilçe protokolü, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma etkinlikleri kapsamında ilçe protokolü, Çampınar Mahallesi’nde kabri bulunan Şehit Yaşar Öz’ü ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde edilen dualarla tüm şehitler rahmet ve minnetle anıldı.

Program kapsamında Kaymakam Mücahit Enes Yıldız ve Belediye Başkanı Murat Daban, gaziler Mustafa Kahraman ile Oktay Yuca’yı evlerinde ziyaret ederek fedakârlıkları dolayısıyla teşekkür etti.

Akşam saatlerinde Hükümet Konağı önünden başlayan "İrade Bizim, Zafer Bizim" yürüyüşü, vatandaşların yoğun katılımıyla Demokrasi Meydanı’na kadar devam etti. Meydanda düzenlenen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kaymakam Mücahit Enes Yıldız ayrıca İlçe Yeni Camii’nde, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı. Gece saat 00.13’te camilerden salaların okunmasının ardından vatandaşlar Demokrasi Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttu.

Kula ilçesinde ise anma programı akşam ezanının ardından Şah Süleyman Camii önünden başladı. Mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar Türk bayraklarıyla Kent Meydanı’na kadar yürüdü.

Kent Meydanı’ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kıbrıs Gazisi ve Kula Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Kara ile Kula Kaymakamı Talha Altuntaş günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Kaymakam Altuntaş, 15 Temmuz’un millet iradesinin ve bağımsızlık kararlılığının tüm dünyaya gösterildiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andıklarını ifade etti.

Program kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okunurken, sinevizyon gösterimleriyle 15 Temmuz gecesine ait görüntüler izletildi. Mahalli sanatçı Sami Dinç’in seslendirdiği eserler ile ilahi ve kasideler programa duygu dolu anlar yaşattı. Kula’daki anma programı da saat 00.13’te camilerden okunan salalarla sona erdi.

Her iki ilçede düzenlenen programlara kaymakamlar, belediye başkanları, ilçe protokolü, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katılarak 15 Temmuz şehitlerini rahmet, gazileri ise minnetle andı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Mimar Sinan’ı kazandı, rotasını New York’a çevirdi

2026-07-09 12:11 - Magazin

İlgili Haberler

Pamukkale ve Hierapolis, 15 Temmuz hatırasına kırmızı ve beyaz renlere büründü

12:29 - Kültür Sanat

Muratpaşa’da yaşlılar türkülerle buluşuyor

11:27 - Kültür Sanat

15 Temmuz şehitleri Denizli’de çeşitli etkinliklerle anıldı

11:14 - Kültür Sanat

Satranç ustaları Pamukkale ve Hierapolis’e hayran kaldı

11:10 - Kültür Sanat

Filmlere konu olan Sivas halayının simülasyonu, turistlerin gözdesi haline geldi

10:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

14:50 - İnsan

Depremzedelerden Baykar konutlarına tam not

14:40 - Genel

Cinayete kurban giden anne ve kızına acı veda

14:38 - Genel

15 Temmuz şehidi Recep Gündüz dualarla anıldı

14:37 - İnsan

Anız ateşi felakete dönüşmeden söndürüldü

14:27 - Asayiş