?>

Manisa’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı

MANİSA'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NIN 106. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINDA KAHRAMANMARAŞ'TA GERÇEKLEŞTİRİLEN SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN ALYA KARA VE ÖĞRENCİLER UNUTULMADI. HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN ANILDIĞI SIRADA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI.

Genel - 1 ay önce

Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü kutlamalarında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Alya Kara ve öğrenciler unutulmadı. Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin anıldığı sırada duygu dolu anlar yaşandı.

Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama programı, öğrencilerin bando takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve öğrencilerin anıta çelenk sunmasının akabinde, yaşanan elim olaylarda hayatını kaybeden kahraman öğretmen Ayla Kara ve öğrenciler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve yoğun katılımın gözlendiği törene; Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Barosu Başkanı Sevgi Başak Yeşil’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Süleyman Turgut, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Koca, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Öğretmenlik gerektiğinde bir siperdir"

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, sözlerine hayatını kaybedenleri anarak başladı. Uğurelli, "Geçtiğimiz günlerde yüreğimizi dağlayan elim hadiselerde hayatını kaybeden evlatlarımızı ve kahraman öğretmenimiz Ayla Kara’yı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

23 Nisan’ın milli iradenin tecellisi olduğunu vurgulayan Uğurelli, öğretmenliğin kutsallığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz günlerde yaşanan o elim hadise bize bir kez daha göstermiştir ki; bu topraklarda öğretmenlik, yalnızca bir meslek değildir. Gerektiğinde bir siper, gerektiğinde bir fedakarlık, gerektiğinde bir adanmışlık destanıdır. Ayla öğretmen bu hakikati sözle değil, hâl diliyle, hayatıyla bizlere anlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi, bir gelecek hayalinin ifadesidir. Gelecek çok güzel gelecek."

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan öğrenciler tarafından okunan 23 Nisan temalı şiirler katılımcılardan büyük alkış aldı. Maarif Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla devam eden program, öğrencilerin Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği görsel şölenin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk robotu şimdi de işe başladı

2026-04-18 12:23 - Teknoloji

Atatürk Üniversitesi’nde "Moleküler Biyoloji ve Genetik" zirvesi

2026-04-18 09:16 - Teknoloji

İlgili Haberler

Protokol ve muhtarlar Altınoluk’ta bir araya geldi

13:01 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar: "Dev ve tarihi bir ulaşım yatırımı yapıyoruz"

12:50 - Genel

100. yılında Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu başladı

12:50 - Genel

Sultanbeyli’de milli maç heyecanı sabah namazıyla başlayacak

12:46 - Genel

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yıl sonu sergisi açıldı

12:41 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem