?>

Manisa’da atık yağ kampanyasına büyük ilgi

MANİSALILAR EVLERİNDE BİRİKTİRDİKLERİ ATIK YAĞLARI TESLİM EDEREK HEM DOĞANIN KORUNMASINA HEM DE GERİ DÖNÜŞÜM EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADI.

Ekonomi - 4 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin "Atık yağını getir, suyunu kurtar" sloganıyla başlattığı kampanya vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bir litre atık yağın 1 milyon metreküp suyu kirletebildiğinden yola çıkılarak hazırlanan kampanyada yüzlerce litre atık yağ toplanırken, etkinlikte çevre bilinci ve dayanışma mesajları öne çıktı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında "Atık Yağını Getir, Suyunu Kurtar" sloganıyla başlatılan kampanya vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte Manisalılar evlerinde biriktirdikleri atık yağları teslim ederek hem doğanın korunmasına hem de geri dönüşüm ekonomisine katkı sağladı.

Manisa’nın sürdürülebilir bir geleceğe kavuşması hedefiyle İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen organizasyon, çevre bilincinin sahaya yansıdığı örnek bir etkinlik oldu.

Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, CHP ilçe başkanları, daire başkanları ve çok sayıda belediye personeli katılarak destek verdi. Küçük çevrecilerden anlamlı katkı

Kampanya kapsamında atık yağ getiren vatandaşlara getirdikleri miktar kadar sıvı yağ ve canlı çiçek hediye edildi. Özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çevre bilinci genç kuşaklara da aşılandı.

Vestel Ortaokulu öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde topladıkları atık yağlarla kampanyaya katıldı. Öğrenciler, ödül olarak aldıkları sıvı yağları ihtiyaç sahibi arkadaşlarıyla paylaşacaklarını belirterek örnek bir dayanışma sergiledi. "Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak istiyoruz"

Toplama noktasını ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kampanyaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek çevreye duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Atık yağların su kaynakları için büyük tehdit oluşturduğunu belirten Dutlulu, "Atık yağ suyumuzu en çok kirleten unsurlardan biridir. Her 1 litre atık yağ, yaklaşık 1 milyon litre suyu kirletebiliyor. Bu nedenle Manisalılarla birlikte böyle bir kampanyayı yürütüyoruz. Atık yağ getiren vatandaşlarımıza sıvı yağ hediye ediyoruz. Daha önce benzer bir çalışmayı atık piller için de yapmıştık. Amacımız çevre bilincini artırmak ve geleceğimizi korumak. Lütfen atık yağları kanalizasyona dökmeyelim, geri dönüşüme kazandıralım. Çocuklarımıza temiz suyu olan, yeşil bir Manisa ve Türkiye bırakmak için bu projelere devam edeceğiz" dedi. Vatandaşlardan kampanyaya tam not

Kampanyaya katılan vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Semra Gülünç, "Eskiden atık yağları şişeleyip çöpe bırakıyordum ama içim rahat etmiyordu. Bu kampanya sayesinde hem doğayı koruduk hem de hediyelerimizi aldık. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Murat Yalçın ise kampanyayı sosyal medya üzerinden gördüğünü belirterek, "Atık yağlarımızı nereye vereceğimizi bilemiyorduk. Bu etkinlik gerçekten çok faydalı oldu" diye konuştu.

Öğretmen Yeliz Uçkun da çevre eğitiminin uygulamayla pekişmesinin önemine dikkat çekerek, "Derslerde atık yağların zararlarını anlatıyoruz ancak bu tür etkinlikler eğitimin sahaya inmesini sağlıyor. Çocukların atıklarını teslim edebilecekleri somut bir yer olması çok değerli" ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında yüzlerce litre atık yağ toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

İlgili Haberler

Almatis CEO’su Sönmez: "Hedefimiz Türk sermayesiyle küresel sanayide standartları belirlemek"

12:07 - Ekonomi

Andırın’da Çığşar kirazında hasat başladı

12:16 - Ekonomi

İş Bankası, Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi dijital bankası seçildi

12:04 - Ekonomi

Dünyanın ilk incirinde son hasat bereketi

11:53 - Ekonomi

Filibe’de Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi kurulacak

11:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş