?>

Manisa’da ’Erişilebilirlik’ tescilli kurum sayısı 14 oldu

MANİSA GENELİNDE ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİNE SAHİP KURUM SAYISI 14’E ULAŞIRKEN, VALİ VAHDETTİN ÖZKAN DİJİTAL VE FİZİKSEL PLATFORMLARIN HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRİLMESİNİN ORTAK BİR SORUMLULUK OLDUĞUNU VURGULADI.

İnsan - 2 ay önce

Manisa genelinde erişilebilirlik belgesine sahip kurum sayısı 14’e ulaşırken, Vali Vahdettin Özkan dijital ve fiziksel platformların herkes için erişilebilir hale getirilmesinin ortak bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

16 Mayıs Ulusal Erişilebilirlik Günü kapsamında, erişilebilirlik alanında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda kamu kurumlarının erişilebilirlik yükümlülükleri ele alınırken, erişilebilirlik kriterlerini yerine getiren kurumlara Erişilebilirlik Belgesi verildi. Toplantıya Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Vali Yardımcısı Fatih Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kuduret Gültaş ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimi tarafından erişilebilirlik konusunda sunum yapıldı. Sunumda, kamuya açık alanlarda erişilebilirlik standartlarının önemi, kurumların yasal sorumlulukları, yeni projelerde erişilebilirlik kriterlerinin ön planda tutulması, web siteleri ve mobil uygulamaların erişilebilir hale getirilmesi ile engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştıracak uygulamalar ele alındı.

Ayrıca erişilebilirlik çalışmalarında izleme ve değerlendirme süreçlerinin güçlendirilmesi, kurumların kendi eylem planlarını düzenli olarak güncellemesi, mevcut durum analizlerinin yapılarak risklerin belirlenmesi ve kurumlar arası koordinasyonun artırılması gerektiği vurgulandı. Toplantıda il genelinde yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve engelsiz yaşam anlayışının güçlendirilmesine yönelik yürütülen faaliyetler ele alındı.

Toplantı kapsamında erişilebilirlik kriterlerini yerine getirerek belge almaya hak kazanan Gördes Huzurevi, Şehzadeler Engelsiz Yaşam Merkezi, Saruhanlı Bakım Merkezi, Kasaba Lidya Sardes Bakım Merkezi ve Manisa Öğretmenevi’ne Erişilebilirlik Belgesi verildi. Manisa genelinde erişilebilirlik belgesine sahip kurum sayısının 14 olduğu belirtildi.

Vali Vahdettin Özkan toplantıda yaptığı konuşmada erişilebilirliğin yalnızca fiziksel düzenlemelerden ibaret olmadığını belirterek "Erişilebilirlik, insan onuruna yakışır, kapsayıcı ve eşit bir yaşamın en önemli unsurlarından biridir. Kamu hizmetlerinden sosyal yaşama kadar her alanda vatandaşlarımızın hiçbir engelle karşılaşmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için tüm kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehirlerimizi, kamu binalarımızı, dijital platformlarımızı ve sosyal alanlarımızı herkes için erişilebilir hale getirmek ortak sorumluluğumuzdur. Erişilebilirliği yalnızca belirli gruplara yönelik bir hizmet değil, tüm kamu hizmetlerini kapsayan bütüncül bir standart olarak ele almalıyız."

Vali Özkan, erişilebilirlik konusunda duyarlılık göstererek belge almaya hak kazanan kurumları da tebrik etti. Toplantı, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Kilis’te gençlerle buluştu

18:23 - İnsan

Vali Erdinç Yılmaz’dan yaralı itfaiyecilere ziyaret

17:38 - İnsan

Kırıkkale Belediyesi’nin eğitim desteği YKS sonuçlarına yansıdı

17:05 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den orman yangınlarına karşı önleyici seferberlik

16:38 - İnsan

Kars Valisi Ziya Polat’tan bağımlılıkla mücadelede net mesaj

16:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim