?>

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

?zmir'in narlıdere ilçesinde 15 temmuz darbe girişiminde kutlu yalvaç camii'nde sela okuduktan sonra 3 kişi tarafından darp edilen ve sonrasında devlet övünç madalyası ve gazilik beratı alan emekli müezzin mehmet kuzgun, o gece yaşananları anlattı.

Genel - 5 ay önce

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi sela okuduğu için darp edilen emekli müezzin Mehmet Kuzgun, "Mehmet hoca değil darp edilen, Allah’ın evine taş atan kişiye de hakkımı helal etmem" dedi.

İzmir’in Narlıdere ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde Kutlu Yalvaç Camii’nde sela okuduktan sonra 3 kişi tarafından darp edilen ve sonrasında Devlet Övünç Madalyası ve gazilik beratı alan emekli müezzin Mehmet Kuzgun, o gece yaşananları anlattı. Kaldırım taşıyla darp edildi

Darbe girişimini öğrendikten sonra sela okumak için evden ayrıldığını söyleyen Kuzgun, "Darbe girişimi olduğu için camilerde sela vermemizi istediler. Bizler de canla başla darbe girişimine karşı vatandaşları sokağa çağırdık. Darbeden kurtulmak için sela vermeye gittik. Ben de o gün 01.40’da sela vermeye gittim. Sela verdikten sonra iki kadın bir erkek ‘ne için sela veriyorsun?’ dediler bana. Ben de memleketimizde darbe olayı var biz de sela vererek halkımızı sokağa davet ediyoruz. Bu darbeden kurtulmak için sela veriyoruz’ dedim. Bu selayı veremezsin bu darbe gerçekleşecek dediler. Biz yine selalarımıza devam ederken erkek olan şahıs boşluğuma yumruk vurdu. Kadın elindeki kaldırım taşıyla beni darp etti. 1 ay yatakta kaldım" dedi. "Caminin camlarını kırdılar"

Darbecileri önlemek için elinden geleni yaptığını kaydeden Kuzgun, "Caminin camlarını kırdılar. Cami demek Allah’ın mescitleri demektir. Sadece Mehmet hocaya değil tüm halkımızı darp ettiler. Biz de elimizden geldiği kadar darbecileri önlemek için selalarımızı verdik. Onlar bize ne kadar darp etmeye kalksa da bizler kanımızın son damlasına kadar bu memleket ve vatanımız için vermeye hazırız" diye konuştu. "Hakkımı helal etmiyorum"

Kendisine saldıranlara hakkını helal etmediğini belirten Kuzgun, "Tekrar tekrar o günü hatırlıyorum. Allah bizlere böyle darbe geceleri yaşatmasın. Ben onları Cenab-ı Allah’a havale ediyorum. Allah hidayet nasip etsin diyorum. Hak, hukuk dediğin zaman 1 ay içeride yattılar daha sonra serbest kaldılar. Mahkeme önünde bile bize saldırmaya çalıştılar. Bize orada polisler yardım etti. Ama bu vatan hainlerine 5 sene 10 sene içerde kalmaları lazımdı. Ben hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünyada hesaplaşacağız. Sadece ben darp edilmiş olsaydım ben hakkımı helal ederdim. Mehmet hoca değil darp edilen, Allah’ın evine taş atan kişiye de hakkımı helal etmem" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Trakya Üniversitesi’nin tarihi tren garına ücretli giriş kararı yargıdan döndü

19:39 - Genel

Büyükşehir’in Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nde yapım ihalesi gerçekleştirildi

17:40 - Genel

Sındırgı’da depremin izleri siliniyor

17:38 - Genel

Uluslararası Karete Turnuvası’nda Gaziosmanpaşa rüzgarı esti

17:28 - Genel

Didimli minikler Yerli Malı Haftası’nı kutladı

17:27 - Genel

Günün Manşetleri

12 yaşındaki çocuk okul çıkışında bıçaklandı

16:16 - Asayiş

RTÜK Jasmine dizisi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

16:01 - Genel

Yoldan geçenleri bıçakladı: 1’i ağır 3 yaralı

15:33 - Asayiş

Plastik atıklar çiçek açtı: Çevreye duyarlı sanat

15:20 - Gündem

Bin yıllık Haburman köprüsü, tüm ihtişamı ile ayakta

15:14 - Kültür Sanat