?>

Mardin 1. Cadde’de park yasağı uygulaması başlıyor

Mardin büyükşehir belediyesi, 2025 yılı ocak ayı ukome toplantısında şehrin en önemli caddelerinden biri olan 1. Cadde'de 17 ocak cuma günü itibariyle park yasağı uygulanması kararı aldı.

Asayiş - 5 ay önce

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı Ocak ayı UKOME toplantısında şehrin en önemli caddelerinden biri olan 1. Cadde’de 17 Ocak Cuma günü itibarıyla park yasağı uygulanması kararı aldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ümran Tanış başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulu üyeleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Alınan kararın amacı, trafik yoğunluğunu azaltmak ve şehirdeki ulaşımı daha düzenli hale getirmek olarak açıklandı. Turizm dönemlerinde yaşanan trafik sorunlarının önüne geçilmesi ve şehre gelen misafirlerin şehri daha rahat gezebilmesi hedefleniyor.

Park yasağı, Havaradar Kavşağı’ndan başlayarak Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasına kadar yolun her iki tarafında uygulanacak. Cadde boyunca yer alan cep alanlarında fiziki engeller yerleştirilecek ve 239. Bademli Sokak, diğer adıyla Kültür ve Sanat Sokağı, tamamen araç trafiğine kapatılacak. Yük indirme ve bindirme işlemleri hafta içi sabah saat 05.00 ile 10.00, hafta sonu ise sabah 05.00 ile 09.00 arasında gerçekleşecek. Konaklama tesislerinin önünde misafirlerin eşyalarını indirip bindirebilmesi için 10 dakikalık duraklama izni verilecek.

Park yasağı kararının gerekçeleri arasında trafik yoğunluğunu azaltmak, gürültü ve görüntü kirliliğini önlemek, misafirlerin ve vatandaşların şehri daha rahat gezebilmesini sağlamak ve ekonomik kayıpları azaltmak bulunuyor. Ayrıca, yolun yokuşlu yapısından kaynaklanan mekanik arızaların önüne geçilmesi ve bu arızaların sebep olduğu trafik sıkışıklıklarının engellenmesi hedefleniyor. Yangın, kaza ve sağlık sorunları gibi acil durumlarda müdahale sürelerinin hızlandırılması da alınan kararın temel gerekçeleri arasında yer alıyor.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulu üyeleri, alınan kararın Mardin’e hayırlı olmasını dileyerek, şehirdeki trafik sorunlarının çözülmesi için tüm vatandaşların katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Osmaniye’de belediye binasına taşlı saldırı

23:52 - Asayiş

Bartın ve Muğla’da 29 adrese fuhuş baskını

23:37 - Asayiş

Birçok ülke vatandaşlarını İsrail’den tahliye etmek için çalışma başlattı

23:24 - Asayiş

Karabük’te trafik kazaları: 3 yaralı

23:02 - Asayiş

Konya’da balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

22:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş