?>

Mardin’de 2. Bilim ve Teknoloji Festivali başladı

Mardin'de 2. Bilim ve teknoloji festivali başladı

Eğitim - 7 saat önce

Mardin’de 2. Bilim ve Sanat Festivali Artuklu Fuar Alanında başladı.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen festivalde, 10 ilçeden 500’den fazla öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı bilimsel projeler, sanat eserleri ve üretim materyalleri sergilendi. Festivalin açılışında konuşan Vali Tuncay Akkoyun, Mardin’in tarih boyunca hem eğitim merkezi hem de medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu söyledi. Modern eğitim yöntemleriyle öğrencileri geleceğe hazırlamak için gayretle çalıştıklarını anlatan Akkoyun, düzenledikleri 2. Bilim ve Teknoloji Festivali ile, gençlerin yeteneğinin, emeğinin, üretkenliğinin ve hayal gücünün nasıl başarılı çalışmalara dönüştüğüne hep birlikte tanıklık ettiklerini vurguladı. Sergilenen bilimsel projeler, el emeği sanat eserleri ve üretim odaklı çalışmaların, "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonunun en somut örnekleri olduğunu ifade eden Akkoyun, "Geleceği Tasarla temasıyla 10 ilçemizden 500’den fazla öğrenci ve öğretmenimizin katıldığı bilim uygulamaları kapsamında olan toplam 192 bilimsel ve teknolojik projenin çocuklarımız ve gençlerimiz için motivasyon, ilham kaynağı ve yol haritası olmasını diliyorum. Stantlarımızda, fen bilimleri, matematik, robotik çalışmalar gibi çeşitli alanlarda geliştirilen projelerin yanı sıra DENEYAP atölyeleri ile Millî Eğitim Bakanlığımızın Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamındaki projeler de sergilenmektedir. Bu çalışmalar, geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini, yetiştirme yolunda önemli adımlardır. Bilimle, emekle ve inançla yoğrulan bu kıymetli etkinliğin Mardin’imiz, gençliğimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizde ve ilimizde sağlanan huzur güven ve istikrar ortamı ile "Türkiye Yüzyılı" sanayiden tarıma, enerjiden ulaşıma, eğitimden sağlığa, kültürden turizme her alanda olduğu gibi bilimin ve teknolojinin de yüzyılı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Akkoyun ve beraberindekiler daha sonra stantları gezdi, projeler hakkında bilgi aldı.

Açılışa, Vali Yardımcısı Büşra Uçar Koyun, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

YAĞIŞ SONRASI KAYGANLAŞAN YOLLAR KAZALARA SEBEP OLDU

2025-05-02 15:53 - Asayiş

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

YAĞMUR ALTINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

2025-05-03 14:58 - Gündem

İlgili Haberler

Elmadağ’da "2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki Alan Tanıtım Etkinlikleri" programı

18:43 - Eğitim

Liselilere tercih öncesi üniversite simülasyonu

18:00 - Eğitim

Manisa’da 33 okulun öğrencileri Çocuk Şenliği ve piknikte buluştu

17:26 - Eğitim

Alanya zabıta personeline güvenli sürüş eğitimi

17:16 - Eğitim

Cilo’nun zirvesinden esen ilham rüzgarı: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Cilo’nun eteklerinde düzenlendi

17:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş