?>

Mardin’de yakılarak öldürülen gencin davasında 2 kardeşe ağırlaştırılmış müebbet istemi

MARDİN’İN NUSAYBİN İLÇESİNDE VURULDUKTAN SONRA YANMIŞ HALDE BULUNAN VE OLAY YERİNDEKİ 3 ANAHTARDAN KİMLİĞİ BELİRLENEN RAMAZAN ER CİNAYETİNE İLİŞKİN İDDİANAMEDE, 2 KARDEŞ HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 1 ŞÜPHELİ HAKKINDA İSE 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ.

Asayiş - 1 ay önce

Mardin’in Nusaybin ilçesinde vurulduktan sonra yanmış halde bulunan ve olay yerindeki 3 anahtardan kimliği belirlenen Ramazan Er’in ölümüne ilişkin iddianamede, 2 kardeş hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 1 şüpheli hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, cinayetin detaylarına da yer verildi. İddianameye göre, maktul ile şüpheli kardeşler arasında 2025 yılı Mayıs ayında kredi kartından çekilen para nedeniyle başlayan ve 370 bin TL’ye ulaşan borç meselesi bulunduğu, parayı ödeyemeyen şüphelilerin maktulü susturmak amacıyla cinayeti planladıkları belirtildi.

Şüphelilerin izlerini kaybettirmek için kiralık araç temin ettikleri, olay günü Ramazan Er’i ’atış talimi’ bahanesiyle araca bindirdikleri ve Nusaybin kara yolu üzerinde park halindeyken cinayeti işledikleri kaydedildi. Araç içerisinde Bilal Mutlu’nun torpido gözündeki tabancayla arka koltukta oturan Ramazan Er’e önce vücuduna, ardından başına birden fazla ateş ettiği ifade edildi.

Cinayetin ardından Nurullah Yüksel’in de yardımıyla cesedin başka bir araçla kırsal alana taşındığı, Yusuf Mutlu’nun bir akaryakıt istasyonundan aldığı benzinle cesedi yaktığı, şüphelilerin aracı yıkayarak delilleri yok etmeye çalıştıkları ve maktule ait cep telefonunu parçalayarak imha ettikleri belirtildi.

İddianamede, Bilal ve Yusuf Mutlu hakkında, ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, Nurullah Yüksel hakkında ise ’suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay, 3 Ekim 2025’te Nusaybin ilçesine bağlı kırsal Düzce Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dağlık alanda çobanlar tarafından yanmış halde bir erkek cesedi bulunmuştu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilmiş, üzerinden kimlik çıkmayan ceset, yapılan ilk incelemenin ardından Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesedin kimliği, olay yerinde bulunan 3 anahtardan yola çıkılarak Ramazan Er olarak belirlenmişti.

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmada 14 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bilal ve Yusuf Mutlu kardeşler ile Nurullah Yüksel tutuklanırken, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, diğer şüpheliler serbest bırakılmıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Şişli’de taksi şoförüne yolcu saldırısı: Ağır yaralanan taksici kalp krizi geçirdi

03:58 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta otomobil elektrikli motosiklete çarptı: 13 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

03:53 - Asayiş

Kayınpederi tarafından bıçaklanan damat hayatını kaybetti

03:12 - Asayiş

Muş’ta zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

03:06 - Asayiş

Aileler arasında çıkan kavgada kan aktı: 3 yaralı

02:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem